Dačić: Nemam saznanja da je Ivanović prebačen u Mitrovicu
Foto: Fonet

Srbija dala sve garancije

Dačić: Nemam saznanja da je Ivanović prebačen u Mitrovicu

Politika -
Premijer ističe da je u redovnom kontaktu sa porodicom Ivanovića i dodaje da je odluka o njegovom hapšenju naišla na čuđenje širom sveta

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da nema saznanja da je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović iz pritvora u Prištini prebačen u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.

On je dodao da je Srbija uložila maksimalne napore i dala garancije da se Ivanoviću omogući da se brani sa slobode.

Dačić je istakao da je u redovnom kontaktu sa Ivanovićevom porodicom i dodao da je odluka o hapšenju Ivanovića naišla na čuđenje širom sveta.

"Ivanović je bio jedan od konstruktivnijih ljudi i imao važnu ulogu u implementaciji briselskog sporazuma. Ukazali smo na to da ovo ima velike reperkusije na implementaciju tog sporazuma, a možda je nekome to i cilj - da se destabilizuje situacija, jer sada predstoji dijalog o Zajednici srpskih opština" kazao je Dačić.

On je istakao da niko nije taržio aboliranje Ivanovića od odgovornosti, već da je Srbija samo dala garancije da će biti dostupan pravosudnim organima.

Prema njegovim rečima pritvaranje Ivanovića izaziva sumnju u Srbiji "imajući u vidu da dolazi do rekonfiguracije Euleksa"."Znači da će otići pravosuđe, a ostati policija i da opet u suštini nećete znati kome se obraćate. Mi se obraćamo Tačiju, on kaže obratite se Briselu, a Brisleu kažu obratite se Prištini", rekao je Dačić i naveo da te stvari moraju da se reše na narednim sastancima u Briselu.

Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je danas da je vanpretresno veće Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici donelo odluku da Ivanović mora odmah biti premešten iz pritvora u Prištini u pritvor u Mitrovici.

„Vanpretresno veće istaklo je da odluka mora da bude sprovedena odmah, pa su u toku planovi za njegov premeštaj", naglasila je portparolka Euleksa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track