Haljimi: Spreman sam da se odazovem pozivu SNS
Foto: Fonet

Razgovori o vladi

Haljimi: Spreman sam da se odazovem pozivu SNS

Politika -
PDD odlučila da učestvuje na izborima da bi ostvarila interese svojih birača i učestvovala u vlasti

PREŠEVO - Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi izjavio je danas da nije dobio zvaničan poziv od Srpske napredne stranke (SNS) za razgovor o učešću u Vladi Srbije ali da je spreman da se takvom pozivu odazove.

Haljimi je izjavio da je PDD odlučila da učestvuje na parlamentarnim izborima da bi ostvarila interese svojih birača i da je spremna da sa najjačom parlamentarnom strankom u Srbiji razgovara o svim modalitetima i mogućnostima učešća na nekom nivou vlasti.

"Imali smo takve pozive i ranije, jer je obaveza mandatara da pre formiranja Vlade razgovara sa svim poslaničkim grupama u parlamentu, ali je na tome u prva dva slučaja (2007. i 2008. godine) i ostalo", kazao je Haljimi koji je do sada bio jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije u tri mandata. Haljimi je naveo da je takav poziv dobio i od Ivice Dačića nakon parlamentarnih izbora 2012. godine, ali da razgovori o mogućnosti učestvovanja PDD u radu Koordinacionog tela za opštine Preševo, Medveđu i Bujanovac, o radu Nacionalnog saveta Albanaca i o formiranju nove koalicije u opštini Bujanovac, u kojoj je PDD u opoziciji nisu urodili plodom.

"Nijedan od tih pregovora sa Dačićem se nije uspešno završio. Videćemo da li će biti predloga od (mandatara) ove Vlade i kakvi će ti predlozi biti. U svakom slučaju mi smo spremni da o svemu razgovaramo", kazao je Haljimi.

Prema podacima PDD, za tu stranku je u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa glasalo nešto više od 22.000 birača a još je neizvesno da li će PDD na osnovu izbornih rezultata u Skupštini Srbije imati jedno ili dva poslanička mesta. Haljimi je naveo i da je izuzetno zadovoljan rezultatima, jer je na ovim izborima PDD dobila oko 9.000 glasova više u Preševu, Bujanovcu i Medveđi nego na izborima 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track