UŽIVO Đilas bez reči seo sam u auto i otišao! Mićunović: Nažalost nema smene!
Foto: Kurir

Haos među demokratama

UŽIVO Đilas bez reči seo sam u auto i otišao! Mićunović: Nažalost nema smene!

Politika -
Predsednik DS-a Dragan Đilas napustio je sedište stranke u Krunskoj ulici u Beogradu, ali nije želeo da daje izjave okupljenim novinarima. Stefanović je rekao da je stranka kriva ,a MIćunovoć da nema smene
1 / 7 Foto: Dljilas, Printskrin Tanjug

Sednica Predsedništva Demokratske stranke (DS) na kojoj su analizirani rezultati te partije na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, a koja je počela tačno u podne, završena je nešto posle 15, ali bez izjava novinarima. Kako je najavljeno, u toku dana biće prosleđeno saopštenje u kojem će biti navedeni zaključci sednice

Na sednicu je prvi stigao lider stranke Dragan Đilas,a potom i potpredsednici Dejan Nikolić, Goran Ćirić i Nataša Vučković. Za njima su došli i Borislav Stefanović i Ružica Đinđić. Bojan Pajtić i Dragoljub Mićunović su stigli zajedno u istom automobilu. Podsetimo, prethodnih dana Mićunović je otovreno tražio smenu Dragana Đilasa, a Bojan Pajtić je viđen kao njegov naslednik.

15.42 - Dragoljub MIćunović je kratko rekao novinarima: Nema smene! Nažalost nema smene!

15.41- Sedište u Krunskoj napustili su i Bojan Pajtić, a potom i kineska delegacija zajedno sa Ružicom Đinđić. Ružica Đinđić nije htela da daje izjavu: Zašto bih,imali ste predsednika!

Foto: Biljana Bojić
Foto: Biljana Bojić

15.40 - Borko Stefanović se jedini obratio novianrima. On je rekao da je stranka uvek odgovorna za loš izborni rezultat i dan nije razgovarano o personalnim promenama, ali nije isključio mogućnost da če se o tome razgovarati na izbornoj skupštini , koja bi prema statutu trebalod a se održi u roku od 6 meseci.

15.40 - Novinarima senisu obratili ni Goran Ćirić ni Dušan Elezović, kao ni Goran Ješić.

15.35 - I Jovan Marković iz Užica, koji takođe važi za nekoga ko je naklonjen Đilasu, napustio je prostorije DS.

15.32 - Iz sedišta stranke izašao je i drugi najbliži Đilasov saradnik Aleksandar Bijelić.

15.22 - Otišao je i Živorad Anđelković, jedan od najbližih Đilasovih saradnika.

Foto: Biljana Bojić
Foto: Biljana Bojić

15.15 - Đilas napustio Krunsku. Nakon što je izašao iz sedišta stranke, sam je seo u automobil i otišao. Okupljenim novinarima nije dao izjavu .

15.00 - U sedište DS stigla delegacija Kine, koju predvodi ambasador u Srbiji.

Foto: Biljana Bojić
Foto: Biljana Bojić

14.50 Maja Videnović, šef informativne službe DS, saopštila okupljenim novinarima, da neće biti izjava posle sednice , nego da će biti saopštenje a sutra u 11 časova biće održana konferencija za novinare.

14.45 Okupljenim novinarskim ekipama , koje iščekuju epilog sednice Predsedništva DS, demokrate poslužile vodom i kafom.

Foto: Biljana Bojić
Foto: Biljana Bojić

Tema sednice Predsedništva je katastrofalni rezultat na izborima i utvrđivanje odgovornosti. Očekuju se burne promene pa čak i smene najviših funkcionera DS.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Sednica Glavnog odbora te stranke biće održana u nedelju 30. marta.Na sednici Glavnog odbora će biti doneta odluka o održavanju Izborne skupštine DS. DS je na parlamentarnim izborima osvojila 6,04 odsto glasova. Podsetimo, U Demokratskoj stranci strasti se ne smiruju i ogorčeno članstvo sve je glasnije u zahtevima da Dragan Đilas snosi odgovornost za izborni fijasko partije i napusti lidersku fotelju. Kako saznajemo, na jučerašnjoj proširenoj sednici izbornog štaba DS većina prisutnih je od Đilasa tražila da podnese ostavku i(li) da se hitno zakaže izborna skupština i izabere novo rukovodstvo stranke.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Inače, Dragan Đilas, posle izbornog debakla i dovođenja stranke na ivicu cenzusa nije podneo ostavku iako rejting demokrata ide ka provaliji. Sada je rešio da se potkuje i sa stručne strane pa je nabavio literaturu - knjigu "Igra prestola".

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
http://www.youtube.com/watch?v=4tY98EiDQH4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja