(FOTO) Vučić: Kori, izvini što kasniš!  Kori: Vučiću, u pravu si, sednica mora početi na vreme!
Foto: Tanjug

Žuti karton: Premijer udarao packe

(FOTO) Vučić: Kori, izvini što kasniš! Kori: Vučiću, u pravu si, sednica mora početi na vreme!

Politika -
Ministarka za državnu upravu zakasnila na sednicu vlade, pa ju je premijer prekorio duhovitom opaskom; Sednica počela tačno u minut, što se u Dačićevo vreme retko dešavalo
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Radno.

Prva sednica Vlade kabineta Aleksandra Vučića prošla je u radnoj atmosferi, a zvezda prvog okupljanja novog tima u Nemanjinoj 11 bila je Kori Udovički, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.Izvinjenje u hoduNaime, ona je malo zakasnila na sednicu, a kada je prošla pored premijera Vučića, on joj je rekao: „Izvini što kasniš“.

Udovički se nasmejala na opasku i u hodu rekla: „Izvinite“.

U razgovoru za Kurir, ona je navela da u potpunosti podržava zahtev premijera koji se odnosi na radno vreme.

- Podržavam premijera da Vlada mora da počne sa radom na vreme - kratko je navela nova ministarka u SMS poruci.Prema rečima izvora našeg lista iz Nemanjine, Vučićev kabinet je odmah krenuo punom parom, pa su već na prvoj sednici pravili planove za naredni period.

- Atmosfera je bila radna, svi smo svesni da nema vremena za gubljenje i da moramo da zasučemo rukave i radimo non-stop. Za razliku od okupljanja „pod dirigentskom palicom“ Ivice Dačića, sada je sednica počela tačno u minut, što dovoljno govori samo za sebe - dodaje izvor Kurira.Na prvoj sednici je doneta odluka da se iz skupštinske procedure povuku predlozi zakona i drugih akata koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade. ZaključciVlada je konstatovala prestanak dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima, saopšteno je posle sednice. Takođe, usvojen je i zaključak da se redovne sednice Vlade održavaju četvrtkom u 13 sati.

Nikola SelakovićMinistri neće ličiti na feudeMinistar pravde Nikola Selaković je rekao da kao ministar koji se nalazi i u novoj vladi vidi jedan novi duh i promenu, koji se ogledaju u čvršćem timskom radu, u kome ministarstva neće biti poput feuda.Selaković je izrazio uverenje da će nova vlada imati konstruktivne i tematske sednice, nakon kojih će svi biti jedinstveni.

Kori UdovičkiPAZIĆU DA LEVA RUKA ZNA ŠTA RADI DESNAKomentarišući prvu sednicu nove vlade, Kori Udovički je rekla da je to za nju jedno veliko ohrabrenje. Ona je rekla da će za nju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave biti uporište u zadatku jačanja koordinacije unutar vlade. Ona će koordinisati Sekretarijat za javne politike, koji će obezbediti da u državi „leva ruka zna šta radi desna“.Ona je rekla da se od pre 12 godina, kada je bila u Vladi Srbije, do danas nije mnogo popravilo u jačanju koordinacije među članovima vlade, ali da ova vlada to mora da prevaziđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track