Vlast i opozicija se oprostili od Mikija Rakića
Foto: Nemanja Pančić

Komemoracija bivšem šefu službi bezbednosti

Vlast i opozicija se oprostili od Mikija Rakića

Politika -
Mirio je one koji su mislili, govorili i delali najgore. I sada u sali sede oni koji su godinama bili nepomirljivi, rekao je Tadić
1 / 2 Foto: Nemanja Pančić

BEOGRAD - Okupili se politički protivnici!U Palati Srbije juče je održana komemoracija Miodragu Mikiju Rakiću, potpredsedniku NDS i nekadašnjem šefu za koordinaciju službi bezbednosti. - Istina i snaga Mikija bila je u tome što je bio pravi čovek, što nije lagao u blatnjavom poslu kojim se bavimo. Imao je viziju, čistu, jasnu i preciznu - rekao je lider LSV Nenad Čanak.

Odlazak prijatelja... Aleksandar Vučić i vladika Teodosije
Odlazak prijatelja... Aleksandar Vučić i vladika Teodosije

Spustite kopljaOkupljenima se obratio Boris Tadić, koji se sve vreme suzdržavao da ne zaplače.- Mirio je one koji su mislili, govorili i delali najgore. I sada u sali sede oni koji su godinama bili nepomirljivi. Spustite koplja i razmisle o tome šta je radio. Bio je moj prijatelj, brat, saborac... Naš Miki - rekao je Tadić.

Ostavio trag...  Miki Rakić
Ostavio trag... Miki Rakić

Sahrana danasOsim porodice, od Rakića su se oprostili premijer Aleksandar Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić, gotovo svi članovi NDS, lider DS Dragan Đilas, LDP Čedomir Jovanović, Mlađan Dinkić, Rasim Ljajić, Ivan Tasovac, Branko Ružić, nekadašnji saradnici u kabinetu Nebojša Krstić, Srđan Šaper...Miki Rakić biće sahranjen danas u 12 u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.(S. M.)

Jedva zadržao suze... Tadić
Jedva zadržao suze... Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja