Maja Gojković: Skupština će dati 100 miliona dinara za nastradale!
Foto: Fonet

Pomoć ugroženima

Maja Gojković: Skupština će dati 100 miliona dinara za nastradale!

Politika -
U trenutku kada se Srbija suočava sa elementarnim nepogodama, koje su napravile nesagledive posledice, svi imaju veliki zadatak da pokažu solidarnost i humanost i da svako pomogne državi i ugroženima, navela je Maja Gojković, predsednica parlamenta

BEOGRAD - Skupština Srbije odlučila je da izdvoji 100 miliona dinara iz svog budžeta kao pomoć nastradalima u poplavama koje su zadesile Srbiju, izjavila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković.

Taj novac biće usmeren na račun Vlade Srbije otvoren za te namene, a prethodno su ta sredstva bila namenjena za saniranje fasade doma Narodne Skupštine i krova koji prokišnjava.

Inače, Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je danas, na predlog generalnog sekretara Skupštine Srbije Jane Ljubičić, da Skupština iz svojih sredstava izdvoji 100 miliona dinara kao pomoć poplavljenima u Srbiji.

Gojković je rekla da u trenutku kada se Srbija suočava sa elementarnim nepogodama, koje su napravile nesagledive posledice, svi imaju veliki zadatak da pokažu solidarnost i humanost i da svako pomogne državi i ugroženima.

Ona je zahvalila svim volonterima iz zemlje i inostranstva, pripadnicima vojske i policije koji su pomogli u spašavanju ljudskih života i pozvala sva preduzeća, organizacije i pojedince da se pridruže i pomognu koliko mogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track