Aleksandar Čepurin: Rusiju hoće da ujedu za srce!
Foto: Damir Dervišagić

Dan Rusije: Ambasador poručio na prijemu

Aleksandar Čepurin: Rusiju hoće da ujedu za srce!

Politika -
Ruski ambasador je takođe i da Srbiju i Rusiju povezuju, kako je naveo, zajednička krv, zajednički istorijski koreni, vera, istočnohrišćanska civilizacija, prevazilaženje ogromnih problema i veliki uspesi
1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

BEOGRAD - Politička elita u ruskoj ambasadi.

Veliki prijem povodom ruskog nacionalnog praznika Dana Rusije održan je juče u ambasadi ove države u Beogradu.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, patrijarh srpski Irinej i ministri srpske vlade Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Ivan Tasovac, Kori Udovički, Bratislav Gašić i Vanja Udovičić.

Zvanice je pozdravio ambasador Aleksandar Čepurin, koji je podsetio da njegova zemlja obeležava 1.152 godine postojanja, posle čega se osvrnuo na krvoproliće u Ukrajini.- Vidimo bratoubilački rat u Ukrajini, a videli smo ranije pokušaje da Rusiju ujedu za nogu kad je bila Olimpijada u Sočiju. Sada vidimo pokušaje da Rusiju ujedu za srce. Vidimo i probleme s Južnim tokom, iako su za njega zainteresovane gotovo sve evropske zemlje, kao i Srbija i Rusija - konstatovao je Čepurin.

Ruski ambasador je takođe i da Srbiju i Rusiju povezuju, kako je naveo, zajednička krv, zajednički istorijski koreni, vera, istočnohrišćanska civilizacija, prevazilaženje ogromnih problema i veliki uspesi.Prijemu su prisustvovali i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, Vuk Drašković, Dragan Marković Palma i drugi, a veliku pažnju svojim dolaskom privukao je legendarni pevač Đorđe Marjanović.(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track