Nikolić s Angelom Merkel u Dubrovniku!
Foto: Nemanja Pančić

Predsednik spreman za kancelarku

Nikolić s Angelom Merkel u Dubrovniku!

Politika -
Predsednik Srbije imaće prilike da u julu stisne ruku najmoćnijoj ženi sveta

Beograd - Susret na visokom nivou.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, sudeći po svemu, 15. jula, u Dubrovniku, srešće se sa Angelom Merkel, i to na samitu šefova država regiona, čiji su domaćini hrvatski i slovenački predsednici Ivo Josipović i Borut Pahor. Tako će posle premijera Aleksandra Vučića i on imati mogućnost da stisne ruku najmoćnijoj ženi sveta.Kuriru je u Predsedništvu nezvanično potvrđeno da će predsednik biti jedan od učesnika na samitu šefova država regiona u Dubrovniku.- Predsednik je dobio preliminaran poziv od domaćina ovog skupa Ive Josipovića i Boruta Pahora i odazvaće mu se. Mi još uvek nemamo zvaničnu potvrdu da će na skupu biti i nemačka kancelarka, ali diplomatskim kanalima indirektno nam je nagovešteno da je ona potvrdila svoj dolazak.

Za saradnju... Merkelova
Za saradnju... Merkelova

Naime, pošto će centralna tema samita biti nastavak reformi u zemljama regiona i pomirenje kao uslov za približavanje članstvu u EU, stavljeno nam je do znanja da je Merkelova zainteresovana za poseban susret predsednika Nikolića i kosovske predsednice Atifete Jahjage. Za nju je posebno važan taj susret jer odnosi Beograda i Prištine moraju da napreduju. Jasno je rekla i premijeru ali joj je važno da to prenese i Nikoliću i predsednici Kosova - saznajemo u Predsedništvu.Naš izvor tvrdi da se predsednik priprema za eventualni trojni susret. - Ovo ne bi bio prvi susret predsednika Nikolića i Jahjage, sreli prošle godine na Brdu kod Kranja. Bilo bi vrlo važno da se u prisustvu Merkelove otklone prepreke koje Priština stvara na realizaciji Briselskog sporazuma - tvrdi naš sagovornik.(S. V.)

Sastali seVUČIĆ S PET PREMIJERAPremijer Aleksandar Vučić razgovarao je u rumunskom gradu Tulči s pet kolega jugoistočne Evrope.Šest premijera razgovaralo je o međusobnoj političkoj i ekonomskoj saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track