VUČIĆ U BERLINU: Premijer s nemačkim privrednicima i investitorima u Dojče banci
Foto: Printskrin Tanjug

Poseta Nemačkoj

VUČIĆ U BERLINU: Premijer s nemačkim privrednicima i investitorima u Dojče banci

Politika -
Sastanak se održava u zdanju nemačkog Saveta za spoljnu politiku, koje je nekada bilo izaslanstvo Kraljevine Jugoslavije

BERLIN - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi u jednodnevnoj poseti Nemačkoj, nastavio je razgovore sa nemačkim investitorima u "Dojče banci".

Premijer Vučić je u Berlinu, zajedno sa šefom nemačke diplomatije Frank Valterom Štajnmajerom, otvorio panel diskusiji "Novi početak prema Briselu - Srbija na putu ka Evropskoj uniji", u organizaciji Foruma Srbija Nemačka i nemačkog Saveta za spoljnu politiku.

Nakon razgovora sa Štajnmajerom, srpska delegacija, u kojoj se nalaze i potpredsednica Vlade i ministar državne uprave i lokalne saouprave Kori Udovički i ministar privrede Dušan Vujović, kao i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, razgovara sa nemačkim investitorima, na sastanku koji zajednički organizuju Dojče bank i Forum Srbija Nemačka.

Sastanak se održava u zdanju nemačkog Saveta za spoljnu politiku, koje je nekada bilo izaslanstvo Kraljevine Jugoslavije u Berlinu.

Vučić će se sastati i sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, koji je nedavno boravio u Beogradu, i kao počasni gost Foruma Srbija Nemačka, prisustvovao zvaničnom početku rada ove institucije.

Predsednik Vlade Srbije sastaće se i sa predsedavajućim Odbora za EU nemačkog Bundestaga Ginterom Krihbaumom, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track