Selaković o Kosmajcu: Ne pričam dok istraga traje
Foto: Beta

Istraga u toku

Selaković o Kosmajcu: Ne pričam dok istraga traje

Društvo -
Bilo kakvo istupanje na tu temu moglo bi da ugrozi tok eventualnih istražnih ili predistažnih radnji koje postoje, kaže ministar pravde

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković je rekao da za sad ne želi da govori o slučaju Dragoslava Kosmajca (61), da ne bi ugrozio tok istražnih radnji na kojima rade organi gonjenja Srbije i Crne Gore.

Ističući da se ne izjašnjava o toku konkretnih slučajeva, Selaković je naglasio da bi bilo kakavo istupanje na tu temu moglo da ugrozi tok eventualnih istražnih ili predistažnih radnji koje postoje.

"Tako da je bolje da dopustimo da organi gonjenja završe svoj posao a onda ćemo vrlo rado da pričamo o svemu tome", rekao je ministar pravde Srbije odgovarajući na pitanja novinara.

On je napomenuo da saradnja Srbije sa Crnom Gorom, bilo da je u pitnaju policija, bilo javnotužilačka organizacija postoji na dnevnom nivou i čelni ljudi su u stalnom kontaktu."Videli ste nedavno da smo neke akcije, koje su drugima izgledale nezislive, uspeli zajedničkim delovanjem da privedemo kraju i pokazali da su naše države i organi na nivou zadatka.

Dragoslav Kosmajac je prema pisanju crnogorskih medija, u noći 20. juna nekoliko sati pošto ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narkodilera Srbije, ušao je u Crnu Goru na graničnom prelazu Ranče, dok je Srbiju napustio na prelazu Jabuka.

Neki crnogorski mediji objavili su da je on lociran u Herceg Novom.

Kosmajac se u Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.Srpski mediji objavili su da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv Zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Mediji su pisali i da je navodno blizak i sa optuženim narkobosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem, a uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer protiv njega nikad nije bilo dovoljno dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja