RAZVOJNI PUT: Beko ubacio Bebu u Vladu Srbije

Kako je Jagodinac postao veliki medijski mag

RAZVOJNI PUT: Beko ubacio Bebu u Vladu Srbije

Politika -
Laktaš: Poznati tajkun prvo je Bebi prodao „Spektru“, a onda ga upoznao sa svojim kumom - premijerom i tako ga lansirao u Nemanjinu 11. Vedrio je i oblačio dok ga šef vlade nije izbacio

BEOGRAD - Da vedri i oblači Srbijom, Vladimiru Bebi Popoviću omogućio je poznati srpski tajkun Milan Beko.Kako saznaje Kurir, upravo je Beko, kum ubijenog premijera Zorana Đinđića, upoznao Đinđića i Popovića i tako lansirao ovog Jagodinca u Nemanjinu 11.Opasne veze- Beko je upoznao Zorana i Bebu, on je Đinđiću bio kum, krstio je njegovog sina Luku, dok je s Popovićem u jednom trenutku bio poslovni partner. Naime, Beko je bio direktor marketinga u „Spektri“, a kad je firma zapala u finansijske teškoće, otkupio ju je. Kasnije je upravo Vladimir Beba Popović preuzeo vlasništvo nad „Spektrom“ od Milana Beka. Malo-pomalo, Đinđić i Popović su se zbližili, uz blagoslov ovog biznismena. To znači da je upravo Beko zaslužan za ulazak Popovića u Nemanjinu 11. Posle je ovaj Jagodinac postao šef Biroa za komunikacije, ali je bio glavni akter i mnogih drugih stvari koje se nisu ticale njegovog resora - kaže izvor našeg lista.

Međutim, kako je naprasno ušao u Nemanjinu 11, isto tako je i izašao iz nje. Naime, kako saznajemo, nedelju dana pre atentata na premijera sam Đinđić je zabranio Popoviću da više ikad kroči nogom u zgradu Vlade!Medijska manipulacija- Iz kabineta premijera Đinđića bio je izdat nalog, nisam siguran da li usmeni ili pismeni, da se Vladimiru Bebi Popoviću zabrani ulazak u zgradu Vlade. To je bilo nekoliko dana pred atentat na premijera, ne više od nedelju dana. Njegove priče da je demonstrativno otišao iz Nemanjine 11 su potpune besmislice! - navodi naš izvor, jedan od članova kabineta Zorana Đinđića.A o sukobu Đinđića i Popovića postoje dve verzije - autor jedne je sam Popović, koji tvrdi da se zasitio prilika u Srbiji, dok, s druge strane, veliki broj svedoka, uključujući i tadašnjeg američkog ambasadora Vilijema Montgomerija, tvrdi da se Đinđić odrekao Popovića zbog pritiska na medije i zbog toga što su njegove manipulacije počele da štete državi.U knjizi „Kad ovacije utihnu“, Montgomeri navodi da se Popović posvađao s Đinđićem zato što je na svoju ruku i tajno sproveo niz napada na Verana Matića i TV stanicu B92.- To je uključivalo objavljivanje psovačkih članaka u crnogorskim, a potom i u srpskim medijima, podsticanje vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića da često u programu napada B92 i Matića i na kraju štampanje i distribuciju plakata po Beogradu kojima se napadao Matić. Popović se odmah nakon ubistva vratio i igrao aktivnu ulogu u sprovođenju vladinih mera u okviru vanrednog stanja. Ponovo je počeo, sada čak s još većim žarom, da zastrašuje pojedine novinare i zahteva od njih da izvesne teme tretiraju na određeni način - navodi se u knjizi, dok je Montgomeri u izjavi za NIN u junu 2003. otkrio i šta mu je premijer rekao o sukobu s Popovićem.Napao Matića i B92- Premijer Đinđić mi je bez ikakvog oklevanja rekao da Vladimir Beba Popović stoji iza napada na Verana Matića i B92. Ja sam se prilično iznenadio i rekao sam: „Možete li mi reći nešto više?“ On mi je objasnio da je Beba Popović neprekidno zvao Željka Mitrovića i zahtevao nove napade na Verana Matića i B92, i da je sve to činio potpuno bez znanja premijera. Đinđić mi je objasnio da je razgovarao o tome s Mitrovićem i da mu je Željko potvrdio da su pozivi dolazili od Bebe, ali da je on pretpostavljao da premijer zna za te pozive - kazao je tada Montgomeri.Ove navode nedavno je potvrdio i Zoran Živković kad je na Tviteru, tokom Popovićevog gostovanja u emisiji „Utisak nedelje“, napisao:- Zato što je maltretirao medije i pokušavao da se meša u političke odluke. Zato ga je i Zoran Đinđić oterao.

Ovako je vladar iz senke demonstrirao moćBEBA NUDIO NAGODBU KERTESUU vreme kada je protiv Mihalja Kertesa podignuta optužnica, kako tvrdi izvor našeg lista, Vladimir Popović se sastao s njim i ponudio mu dil!- Popović se sastao s Kertesom i ponudio mu nagodbu - da njegova optužnica može da bude u nekim delovima promenjena, a da on zauzvrat njemu otkrije neke stvari. Tokom sastanka njima su se pridružili i Zoran Mijatović, bivši načelnik DB, kao i Miodrag Vuković, osnivač grupe „Poskok“ pri MUP - kaže naš izvor i dodaje:- Međutim, Kertes je tada odbio bilo kakvu nagodbu.Vuković se juče javio, ali je kratko poručio da je na sastanku, te da se ne seća pomenutog sastanka jer je to davno bilo, uz molbu da ga pozovemo kasnije. Više se nije javljao na telefon. Zoran Mijatović nam je kratko poručio da je u gužvi i, ne saslušavši zbog čega zovemo, prekinuo vezu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track