VUČIĆ: Potpisivanje ugovora o Južnom toku večeras u Beogradu!
Foto: AP

Premijer Srbije u Moskvi

VUČIĆ: Potpisivanje ugovora o Južnom toku večeras u Beogradu!

Politika -
Srpski premijer naveo je da je sa Putinom razgovarao o ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj saradnji dve države

MOSKVA/BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom otklonjene sve prepreke u vezi sa ugovorom o Južnom toku, i naglasio da će potpisivanje ključnog dokumenta biti večeras u Beogradu.

"Ugovor o Južnom toku će biti potpisan za pola sata. Potpisuju ga tri strane, Bajatović i kopredsednici", rekao je Vučić.

Na pitanje kakvu reakciju očekuje u Briselu zbog potpisivanja ugovora, Vučić je kratko odgovorio:"Normalnu".

On je istakao i da je Srbija među poslednjim zemljama koja potpisuje taj ugovor, naglašivši da je izrazio zahvalnost ruskoj strani jer "mislim da imamo možda i nabolje uslove u odnosu na sve druge zemlje".

Podsetimo, srpski premijer naveo je da je sa Putinom razgovarao o ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj saradnji dve države."Putin je prihvatio moj poziv za posetu i veoma brzo, pre kraja godine, biće u Beogradu. To, čini mi se, dovoljno govori o međusovnom uvažavanju i saradnji koju Srbija ima sa Rusijom", primetio je predsednik srpske vlade.On je ocenio da su rezultati razgovora s ruskim državnim vrhom dobri za Srbiju i njene građane.

(EPK/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track