IMOVINSKE KARTE: Najdeblje novčanike imaju Novaković i Budakov

Agencija za borbu protiv korupcije

IMOVINSKE KARTE: Najdeblje novčanike imaju Novaković i Budakov

Politika -
Od 120 poslanika, koliko broji pokrajinski parlament, u njemu je zaposleno njih 72, koji primaju neto platu 60.000 dinara i na to još i poslanički dodatak, koji iznosi oko 38.000 dinara mesečno

NOVI SAD - Po podacima o imovinskim kartama funkcionera, koji su, zaključno sa 2013. godinom objavljeni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ni poslanici Skupštine Vojvodine nisu imuni na duple apanaže, a najviše funkcija i najdeblji novčanik imaju šefovi poslaničkih grupa Borislav Novaković i Pavle Budakov. Najtanji novčanik ima šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke dr Predrag Matejin, koji je hirurg po profesiji, s poslaničkim paušalom od 41.390 dinara mesečno.

Od 120 poslanika, koliko broji pokrajinski parlament, u njemu je zaposleno njih 72, koji primaju neto platu 60.000 dinara i na to još i poslanički dodatak, koji iznosi oko 38.000 dinara mesečno.Novaković, šef poslaničke grupe "Evropska Vojvodina", okupljene oko Demokratske stranke, obavlja tri funkcije. Osim što je poslanik i šef poslaničke grupe i prima mesečno 88.692 dinara, Novaković je i odbornik u Skupštini grada Novog Sada, gde dobija još oko 50.000 dinara.

Istovremeno je i savetnik u Zavodu za izgradnju grada, a za taj posao dobija 103.000 dinara.

Po podacima Agencije za borbu protiv korupcije, profesor Medicinskog fakulteta u penziji Budakov, šef poslaničke grupe SPS-PUPS-JS-SDPS-a, takođe, ima više funkcija i primanja.

Osim penzije, koja iznosi 94.000 dinara, kao parlamentarac i šef poslaničke grupe mesečno prima 85.000 dinara. Budakov je i predsednik Nadzornog odbora Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i za to mu mesečno pripada neto 10.000 dinara. Član je i Programskog odbora Radio-difuzne ustanove Vojvodine, gde mesečno prima 20.000 dinara, a angažovan je i u Kliničkom centru Vojvodine, gde po ugovoru o radu mesečno dobija 50.000 dinara.Poslanik PUPS-a Miroslav Španović, takođe, je u penziji, a njegova penzija je 60.000 dinara. On je i predsednik Nadzornog odbora Skupštine Vojvodine za bezbednost s mesečnim neto primanjem od 41.000 dinara, a nalazi se i na čelu Nadzornog odbora JP "Vode Vojvodine", gde prima 27.000 dinara.

U podacima Agencije za borbu protiv korupcije se ne navodi da li je Španović stalno zaposlen u pokrajinskoj skupštini. U svakom slučaju, i Španoviću, osim primanja koje se navode na sajtu Agencije, pripada i poslanički dodatak u Skupštini Vojvodine od oko 38.000 dinara mesečno.

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški kao poslanik i šef poslaničke grupe mesečno prima 80.000 dinara. Osim toga, on je i savetnik direktora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća za 80.000 dinara mesečno.

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara Šandor Egereši je stalno zaposlen u Skupštini Vojvodine i mesečno prima 61.816 dinara i poslanički paušal od oko 36.000 dinara.Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke Miloš Gagić, po podacima Agencije za borbu protiv korupcije, stalno je zaposlen u Skupštini Vojvodine i prima platu od 119.520 dinara, kao i poslanički dodatak od 37.000 dinara.(Tanjug/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track