Najnovije vesti

Izbori u Zvečanu bez obzira na pretnje Prištine
Foto: Tanjug

Kosovo

Izbori u Zvečanu bez obzira na pretnje Prištine

Politika
Mi imamo pravo da organizujemo demokratske izbore i nećemo valjda da čekamo da nam Albanci to urade, rekao je Dobrosav Dobrić

ZVEČAN  - Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić izjavio je danas da će u toj opštini biti organizovani i lokalni i parlamentarni izbori, bez obzira na pretnje iz Prištine i hapšenja Srba.

- Mi imamo pravo da organizujemo demokratske izbore i nećemo valjda da čekamo da nam Albanci to urade - rekao je Dobrić. Dobrić je dodao da će Srbi sami organizovati izbore za srpske institucije i sami birati svoje predstavnike i neće čekati da "poslušnike i plaćenike postavljaju Albanci". - Kosovska policija ne može da uhapsi više od 100.000 Srba i mi se toga ne plašimo - rekao je Dobrić i naveo da je jučerašnje hapšenje Srba na prelazu Bela Zemlja i u Vučitrnu zastrašivanje gradjana sa ciljem da im se uputi jasna poruka da za njih na Kosovu nema mesta. - Krajnji cilj je ukidanje srpskih institucija iako se pokazalo da su Srbi opstali tamo gde su one postojale. Iz Prištine stižu signali da ako smo Srbi, na Kosovu nam nema opstanka jer nas čeka sudbina da život provedemo u zatvoru ili da se iselimo - rekao je Dobrić. Dobrić je dodao da ni posle 13 godina nema povratka raseljenih Srba sa Kosova i da Euleks ne sprovodi vladavinu prava, iako je zbog toga došao na Kosovo, nego su se članovi te misije stavili u službu Albanaca kojima pomažu da zaokruže nezavisnost. Rukovodstvu Opštine Zvečan istekao je mandat i prema odluci predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović i u toj severnoj kosovskoj opštini trebalo bi da budu održani lokalni izbori 6. maja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...