Dačić Redžepiju: Gledaj svoja posla

Dačić Redžepiju: Gledaj svoja posla

Politika -
Dvojica kosovskih policjaca uhapšeni su zato što su nosili oružje i u uniformama bili na teritoriji centalne Srbije. Ne zalazim u to da li je to bilo namerno ili greškom i ponavljam da je Žandarmerija samo obavljala svoju dužnost, rekao je ministar policije

KOSTOLAC - Dvojica pripadnika Kosovske policijske službe, koji su uhapšeni u subotu u reonu Merdare danas su saslušani u sudu, nakon čega će protiv njih biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da je upoznat sa izjavama, (ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama) Redžepija i (predsednice Kosova Atifete) Jahjage, da su uhapšni policajci bili na zadatku i poručio im da "gledaju svoja posla", zapitavši na kakvom su to zadatku bili na teritoriji centralne Srbije.

"Uhapšeni su zato što su nosili oružje i u uniformama bili na teritoriji centalne Srbije. Ne zalazim u to da li je to bilo namerno ili greškom i ponavljam da je Žandarmerija samo obavljala svoju dužnost", rekao je Dačcić nakon obilaska Termoelektrane "Kostalac".

Nemamo nameru, dodao je, da "zaoštravamo odnose" i naglasio da je njemu, kao resornom ministru, jedino bitno da budu procesuirani uz krivične prijave.

"Imajući u vidu da su pušteni uhapšeni Srbi, ni mi nemamo ništa protiv da i u ovom slučaju sud radi svoj posao", naglasio je Dačić.

Pripadnici Žandarmerijeu subotu oko 10.30 sati uhapsili su dva pripadnika Kosovske policijske službe u rejonu Merdare, koji su sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine.

Lišeni su slobode Binaku Šukri (45) i Bećiri Sami (36).

Redžepi: Policajci na slobodi

Dvojica kosovskih policajaca, Šukri Binaku i Sami Bećiri, uhapšenih u subotu u rejonu Merdara pušteni su danas iz pritvora, izjavio je ministar unutrašnjih poslova KosovaBajram Redžepi.

"Oni su oslobođeni danas", rekao je Redžepi za Radio "Slobodna Evropa" i dodao da Kfor istražuje mesto gde su policajci bili uhapšeni i da će o tome obavestiti javnost.

"Mogu da potvrdim da su se dva kosovska policajca vratila na Kosovo. Oni su iz Prokuplja prebačeni vozilom Euleksa i vraćeni su policiji Kosova. Mogu potvrditi da je Euleks olakšao njihovo oslobađanje", rekao je za "Slobodnu Evropu" portparol Euleksa Nik Hoton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track