ODRICANJE DUPLE FUNKCIJE: Predsednik opštine Vladičin Han podneo ostavku
Foto: Printscreen

Postao poslanik

ODRICANJE DUPLE FUNKCIJE: Predsednik opštine Vladičin Han podneo ostavku

Politika -
Mladenović je dobio priliku da obavlja dužnost poslanika pošto su, na zahtev premijera i predsednika SNS Aleksandra Vučića, članovi SNS koji su imali duple funkcije, morali da se odreknu poslaničkih mandata

VLADIČIN HAN - Predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović, koji je i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije, izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana zbog sukoba interesa podneti ostavku na mesto predsednika opštine.

On je u petak položio zakletvu za poslanika u Skupštini Srbije. Mladenović je za agenciju Beta kazao da SNS još nije odlučila ko će ga zameniti na mestu predsednika Opštine, ali da je izvesno da će to biti neko iz SNS.

"Već sam se obratio Agenciji za borbu protiv korupcije s pitanjem koji je rok za podnošenje ostavke na funkciju predsednika opštine i u zavisnosti od njihovog odgovora i u skladu sa tim podneću ostavku i biće sazvana sednica Skupštine Opštine na kojoj će biti izabran novi predsednik opštine", kazao je Mladenović.

Mladenović je naveo da bi "ostavku na mesto predsednika opštine podneo i da nije u sukobu interesa po zakonskoj regulativi, budući da su duple funkcije u sukobu sa preporukom koju je dao predsednik SNS". Mladenović je dobio priliku da obavlja dužnost poslanika pošto su, na zahtev premijera i predsednika SNS Aleksandra Vučića, članovi SNS koji su imali duple funkcije, morali da se odreknu poslaničkih mandata.Vladičin Han je druga opština u Pčinjskom okrugu koja će promeniti predsednika zbog izbora za poslanika.

To je već učinio Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije (SPS), koji je takođe postao poslanik, te je morao da podnese ostavku na mesto predsednika Opštine Surdulica.Računajući i Gorana Mladenovića, broj poslanika iz Pčinjskog okruga u Skupštini Srbije povećo se na šest.Naviše poslanika iz Pčinjskog okruga ima SNS i to iz opština Vranje, Bujanovac i Vladičin Han, zatim Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija koja ima dva poslanika - iz Preševa i Bujanovca, i SPS koja ima jednog poslanika iz opštine Surdulica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track