(VIDEO) PALATA SRBIJE: Putin se poklonio srpskoj zastavi, pa se izljubio s Vučićem!
Foto: Printskrin

Dočekao ga čitav državni vrh

(VIDEO) PALATA SRBIJE: Putin se poklonio srpskoj zastavi, pa se izljubio s Vučićem!

Politika -
Ruski predsednik je pre toga u pratnji srpskog kolege Tomislava Nikolića obišao Groblje oslobodiocima Beograda
1 / 7 Foto: Printscreen

BEOGRAD - Ruski predsednik Vladimir Putin došao je danas, nešto posle 13 sati, u Palatu Srbije ispred koje ga je uz sve državne i vojne počasti dočekao čitav državni vrh Republike Srbije.

UŽIVO DOČEK PUTINA ISPRED PALATE SRBIJA MOŽETE PRATITI OVDE

Predsednicima Srbije i Rusije prvo je intonirana ruska, a potom i srpska himna, posle čega je komandant gardista uz zvuke melodije "Pozdrav komandantu" predao raport predsednicima. Putin se poklonio srpskoj zastavi, prošao pored špalira gardista i došao do najviših zvaničnika Srbije gde se pozdravio, zagrlio i poljubio sa premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

S ruskim predsednikom pozdravio se i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posle čega je Putin državnom vrhu Srbije predstavio svoje saradnikei ušao u Palatu Srbija.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Predsednici su se posle zvaničnog fotografisanja, a pre početka niza susreta i razgovora obratili javnosti. Predsednik Nikolić se zahvalio ruskom kolegi na podršci kada je reč o Kosovu i rekao da Srbija u Rusiji vidi velikog saradnika. Nikolić je prethodno naglasio da nam je Rusija iskren prijatelj i u današnjem vremenu kada se prijateljstvo meri obimom trgovinske razmene, kao i da Srbija nema neprijatelja već samo manjih i većih prijatelja. Nikolić je dodao da su Srbija i Rusija uvek bile na istoj strani.

"Srbija ima svoj evropski put i Rusija nikada na to nije negativno uticala", dodao je Nikolić i poručio Briselu da mora da zna da Srbija nikad neće uvesti sankcije Rusiji. Nikolić je najavio i da dogodine planira da poseti Rusiju.

On je na kraju izlaganja još jednom poželeo doborodošlicu Putinu rekavši mu da ga državno rukovodstvo i narod u Srbiji uvek rado dočekuju.

Javnosti se potom kratkim izlaganjem obratio i ruski predsednik Putin koji je rekao da je bilo puno toga što smo zajedno uradili u prošlosti, a biće toga i u budućnosti. "Vi ste spomenuli Kosovo... Ruski stav prema Kosovu nije zasnovan samo na principu prijateljstva nego i na međunarodnom pravu", rekao je Putin.

Ruski predsednik je pre toga u pratnji srpskog kolege Tomislava Nikolića obišao Groblje oslobodilaca Beograda gde je vencem, minutom ćutanja i upisivanjem u spomen-knjigu odao poštu sovjetskim borcima koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Beograda.

http://www.youtube.com/watch?v=CxVv7DgyqFU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja