ČEDU SEKLI ŠESTI PUT: Jovanović hitno operisan!
Foto: Zorana Jevtic

Izvadili mu parče kosti

ČEDU SEKLI ŠESTI PUT: Jovanović hitno operisan!

Politika -
Opasno: Čedomir Jovanović u noći između četvrtka i petka imao ozbiljan zahvat na levom kolenu. Lekari mu očistili zglob i oštećena tkiva ligamenata i tetiva

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović hitno je operisan u noći između četvrtka i petka u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“! Kako Kurir saznaje, zahvat je bio vrlo ozbiljan, a lekari su političaru morali da odstrane i deo kosti levog kolena!Ronio sa šavovima- Operacija nije bila nimalo naivna, izvađen je deo kosti, očišćen zglob, sređena su oštećena tkiva ligamenata, tetiva i mišića. Jovanović nije želeo da čeka intervenciju u inostranstvu zato što veruje našim lekarima, s kojima odranije ima dobra iskustva - kaže izvor Kurira blizak Jovanoviću.Kako objašnjava, šef liberala je do sada pet puta operisao desno, a sada prvi put levo koleno.

- Tri dana posle operacije u avgustu ronio je sa šavovima, zaštićen vodootpornim zavojima i ortozom. I tada i sada je odmah napustio bolnicu, samo što je ovog puta došao u stranku i rekao: „LDP, na noge. Vreme je“. Lekari i medicinsko osoblje bili su vrhunski, što je jedan od razloga netipičnog postoperativnog toka - dodaje naš izvor.Inače, prvi čovek liberala je zbog dugogodišnjeg bavljenja raznim ekstremnim sportovima više puta zadobijao ozbiljne povrede, pa je zato imao i nekoliko ponovljenih operacija kolena. Povrede zbog sportaPovredio se i letos, kada je na letovanju na grčkom ostrvu Mikonosu pao prilikom vožnje motora, zbog čega mu je desna noga bila u longeti. Poslednju operaciju kolena imao je u avgustu, takođe na Banjici, i to ubrzo nakon povratka s Mikonosa. Zbog povrede kolena duže vreme je išao i na terapije kod poznatog stručnjaka Milana Ilića, koji je lečio i Anu Ivanović, kao i košarkaša Nenada Krstića dok je bio u NBA.U LDP nisu želeli da komentarišu naša saznanja.

Ljubitelj ekstremnih sportova MASOVNI TRENINZI MU DOŠLI GLAVELider LDP poznat je kao ljubitelj planinarenja, padobranstva, paraglajdinga i skijanja. Išao je u osvajanje K2, u svetu poznatog kao „divlja planina“, inače drugog najvišeg planinskog vrha na svetu. Peo se i na Akonkagvu, vrh visok 6.962 metra, koji se nalazi u masivu Anda. Tada je na temperaturi od minus 35 stepeni dobio i ozbiljne promrzline. Osvojio je i Monblan, najviši vrh Alpa i zapadne Evrope. Sa još 11 skijaša iz sveta bio je i u ekspediciji u Pakistanu, na planini Karakorum, gde se na vrhove uspinjao vojnim helikopterom, a zatim spuštao snoubordom. Takođe, ronio je i istraživao dubine Jadrana na ostrvu Hvar. Sredinom ove godine, kada su Srbiju zadesile poplave, u ronilačkom odelu je pomagao u akciji spasavanja Obrenovčana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track