Vučić: Sporazum sa MMF do kraja godine
Foto: Nemanja Pančić

Razgovori neće biti laki

Vučić: Sporazum sa MMF do kraja godine

Politika -
Želja je i namera da se završi uspehom, jer bi to značilo potpuno slobodnu 2015. za investicije, razvoj i sigurnost ulaganja u Srbiju kao i sigurnost za sve građane i potencijalne investitore, rekao premijer dodajući da će sutra s Putinom razgovarati o dugu za gas

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će pre kraja godine biti postignut sporazum sa MMF navodeći da će ti razgovori sigurno biti teški, ali da je namera da se oni završe uspehom."Razgovori idu svojim tokom. Predstavnici MMF razgovaraju sa svim našim zvaničnicima - gledamo naše bilanse i stanja. Kao što ste videli u Skupštini predstavili smo ga lošijim nego što zaista jeste", rekao je Vučić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

On je ponovio da razgovori sa MMF-om neće biti laki, ali da je želja i namera da se završe uspehom, jer bi to značilo potpuno slobodnu 2015. godinu za investicije, razvoj i sugurnost ulaganja u Srbiju kao i sigurnost za sve građane i potencijalne investitore.

"Verujem da ćemo pre katoličkog Božića, odnosno kraja ove godine postići sporazum i to će biti velika i važna vest", rekao je Vučić. On je naveo da je to naša namera, ali da u razgovorima učestvuju dve strane.

Sa Putinom sutra o dugu za gas

Vučić je potvrdio da će sutra razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o otplati srpskog duga za gas navodeći da će tražiti ono što je najbolje za Srbiju.

Vučić je rekao da Srbija priznaje svoj dug i da je u redu da isplati 100 miliona evra, ali da bi za nas bilo preveliko opterećenje da odjedanput ili do marta plaćamo 200 miliona evra.

"Pokušaćemo, iako priznajemo i ne bežimo od našeg duga. Smatramo da postoje razlozi zbog kojih bi Srbiji trebalo da se izađe u susret, jer ne mislimo da je sve idealno u poslovanju pojedinih kompanija u Srbiji, ali te primedbe ćemo na partnerski način da iznesemo", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je njegov posao da štiti interese Srbije i da će to da radi dodajući da građani ne treba da brinu.Vučić je ponovio da 100 miliona duga nije problem, ali da je pitanje da li moramo da vratimo 200 miliona do marta ili ne, što bi, kako je naveo, za Srbiju bilo veoma teško "i odrazilo bi se na javnom dugu i fiskalnom deficitu koji želimo da držimo pod kontrolom u 2015."

Na izborima u Vojvodini vrlo brzo će se videti kakve će ko rezultate imati

Vučić je izjavio da je rekonstrukcija vojvođanske vlade najinteresantniji detalj političke scene u Srbiji i da će izbori pokazati da će svi oni zajedno imati nekoliko puta manje glasova od jedne političke stranke."To su bili najinteresantniji detalji političke scene Srbije videti zajedno u istom stroju Čanka, Šešelja, Karića i Pajtića - lepa slika", rekao je Vučić.

SNS nije nervozna, rekao je premijer i lider te stranke zapitavši šta je tom rekonstrukcijom zapravo poručeno građanima Vojvodine."Koga su to uveli u vladu i ko su ti stručnjaci i šta će oni da nam donesu", zapitao je Vučić izrazivši očekivanje da su građani shvatili o čemu je tu reč, kao i da će se vrlo brzo na izborima videti kakve će oni rezultate imati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track