LETELICE NA NIŠKOM AERODROMU: Biznismen prizemljuje flotu u Nišu?
Foto: Fonet

Pregovori

LETELICE NA NIŠKOM AERODROMU: Biznismen prizemljuje flotu u Nišu?

Srbija -
Napomenuvši da se uspešno nastavljaju i pregovori sa jednom niskobudžetnom kompanijom, gradonačelnik Niša je kazao da bi uskoro moglo da se očekuje da na niškom aerodromu budu parkirane letelice

NIŠ - Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da su u toku pregovori sa jednim švajcarskim biznismenom oko stacioniranja njegove flote na niškom aerodromu.

Želja za saradnjom je obostrana i sutra se ti razgovori nastavljaju u Ministarstvu saobraćaja, rekao je Perišić novinarima i dodao da je Švajcarac želeo da se najpre upozna sa mogućnostima niškog aerodroma.

Napomenuvši da se uspešno nastavljaju i pregovori sa jednom niskobudžetnom kompanijom, Perišić je kazao da bi uskoro moglo da se očekuje da na niškom aerodromu budu parkirane letelice.

To bi nam omogućilo da nastavimo naše dalje aktivnosti koje bi se sastojale u proširenju piste za smeštaj aviona i izgradnju objekata za njihovo servisiranje, kao i izgradnju logističkog centra.

Perišić je rekao da je u JP "Aerodorom" doneta odluka da se počev od 1. avgusta u trajanju od šest meseci plata svede na minimilanu zaradu.

Takvu odluku podržali su sindikat i Nadzorni odbor tog javnog preduzeća. Perišić je rekao da će to smanjiti izdvajanja iz gradskog budžeta sa 8,5 miliona dinara na oko četiri miliona mesečno. On je napomenuo da je to mera kako bi se prevazišla teška situacija u tom preduzeću u kome radi samo deo koji se bavi gradskim prevozom.

On je napomenuo da je aerodrom veoma važan za dalji razvoj grada i da se Niš po aerodromu razlikuje od drugih gradova u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track