Vulin: Šešeljevo oslobađanje neće destabilizovati vladu
Foto: Fonet

Ministar za rad o povratku lidera SRS

Vulin: Šešeljevo oslobađanje neće destabilizovati vladu

Politika -
Očigledno je da postoje oni koji smatraju da bi mogli da iskoriste oslobađanje Vojislava Šešelja da se na srpskoj političkoj sceni izazovu neke turbuencije ili sukobi, ali to ne može da destabilizuje državu i vladu, rekao je ministar za rad

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je danas da je Vojislava Šešelja trebalo osloboditi još pre četiri godine, ali i da postoje oni koji smatraju da bi mogli da iskoriste njegovo oslobađanje za izazivanje sukoba.

"Očigledno je da postoje oni koji smatraju da bi mogli da iskoriste oslobađanje Vojislava Šešelja da se na srpskoj političkoj sceni izazovu neke turbuencije ili sukobi", rekao je Vulin novinarima u Narodnom pozorištu, nakon svečanog obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma.

On je istakao da "to, naravno, ne može da destabilizuje državu i vladu".

Prema njegovim rečima, međutim, oslobađanje Šešelja "više je nego jasna poruka da pravo ne znači ništa i da se Haški tribunal svih ovih godina koristi u političke svrhe, i da se teško zdravstveno stanje Šešelja i sve što se događalo koristi da se napravi neka politička pometnja, što naravno nije moguće".

"Ne znam zašto su čoveka držali još četiri godine od momenta kad je završeno suđenje. Isto tako ne razumem zašto nije pušten pre godinu dana kada je Vlada Srbije dala identične garancije i kada je isto bilo u pitanju njegovo zdravstveno stanje", rekao je Vulin.

On je poželeo Šešelju da se što pre oporavi i pobedi bolest, da se vrati normalnom životu i da radi ono što misli da je dobro ili korisno za njega ili zemlju, ali je dodao da se nada da će to biti učinjeno na jedan normalan civilizovan način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track