Jadranka Joksimović u Rimu

Evropske integracije

Jadranka Joksimović u Rimu

Politika -
Italija, koja predsedava EU, predstavlja snažnog zagovornika integracije Srbije u EU, pri čemu ne izostaje ni politička, ni stručna podrška

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović boraviće od danas u dvodnevnoj poseti Italiji, tokom koje će imati brojne sastanke na temu evropskih integracija Srbije.

Ministarka će u ponedeljak razgovarati sa kolegom Sandrom Gocijem zaduženim za evropske poslove u italijanskoj vladi, diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Italije, ambasadorom Armandom Varikijom i državnim sekretarom u Ministrstvu spoljnih poslova senatorom Benedetom Dela Vedovom, saopštila je Vladina kancelarija za medije.

U utorak, 11. novembra, ministarka Joksimović sastaće se sa predsednikom Odbora za politiku EU u Senatu Vaninom Kitijem, predsednikom Odbora za politiku EU u Donjem domu Parlamenta Mikelom Bordom i predsednikom Parlamentarne grupe prijateljstva Republika Srbija - Republika Italija Stefanom Dambruosom.

Istog dana, Joksimović će održati i predavanje u Italijanskom društvu za međunarodne organizacije na temu prednosti pristupanja Srbije EU, kada će razgovarati i sa bivšim minstrom spoljnih poslova Italije i bivšim potpredsednikom Evropske komisije Frankom Fratinijem. Sastanci će biti održani u Senatu italijanskog parlamenta, kabinetu predsednika Vlade i Ministarstvu spoljnih poslova, dodaje se u saopštenju.

Italija, koja predsedava EU, predstavlja snažnog zagovornika integracije Srbije u EU, pri čemu ne izostaje ni politička, ni stručna podrška.U tom smislu Italija je jedan od veoma važnih razvojnih partnera Srbije, a projektna podrška se ostvaruje u značajnim sektorima kao što su poljoprivreda, obrazovanje, energetika, životna sredina i zdravstvo, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track