NIKOLIĆ I KIRBI: Srbija preuzela inicijativu za bolje odnose sa susedima
Foto: Tanjug

Sastanak sa ambasadorom SAD

NIKOLIĆ I KIRBI: Srbija preuzela inicijativu za bolje odnose sa susedima

Politika -
Kirbi je izrazio podršku SAD dvogodišnjim naporima predsednika Nikolića da uspostavi što bolje i stabilnije odnose u regionu, što je, kako je istakao, već dalo i konkretne rezultate, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da bi se svi sporovi na Balkanu mnogo lakše rešavali, ako bi sve balkanske države postale članice Evropske unije.

U razgovoru s ambasadorom SAD Majklom Kirbijem, Nikolić je rekao da je Srbija na sebe preuzela inicijativu da sa svim susednim državama gradi što bolje odnose i da će tako biti i ubuduće, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Kirbi je izrazio podršku SAD dvogodišnjim naporima predsednika Nikolića da uspostavi što bolje i stabilnije odnose u regionu, što je, kako je istakao, već dalo i konkretne rezultate, navodi se u saopštenju.

Ambasador SAD je, kako se dodaje, istakao da mu je veoma jasna delikatnost i osetljivost posete premijera Albanije Srbiji, pogotovo nakon nedavnih incidenata. U saopštenju se još navodi da su Kirbi i Nikolić razgovarali o zainteresovanosti američkih kompanija za investiranje u privredu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track