VRATITE ŠEŠELJA U HAG: Hrvati zahtevaju da sud promeni odluku!
Foto: Kurir Štampano

Josipović najavljuje kampanju

VRATITE ŠEŠELJA U HAG: Hrvati zahtevaju da sud promeni odluku!

Politika -
Činjenica je da je on, nakon što se vratio, zapretio čak i Vladi Srbije, a možemo misliti kakve bi imao ambicije prema susedima, kazao je Josipović

ZAGREB - Činjenica da je, posle toliko godina bez presude, Vojislav Šešelj pušten na slobodu predstavlja poraz međunarodnog prava, rekao je večeras predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji je istakao da veruje da će Hrvatska pokrenuti incijativu da sud promeni svoju odluku.

Josipović smatra da je puštanje Šešelja na privremenu slobodu potpuno pogrešna odluka Haškog suda.

Činjenica je da je on, nakon što se vratio, zapretio čak i Vladi Srbije, a možemo misliti kakve bi imao ambicije prema susedima, kazao je Josipović za Hrvatsku televiziju.

To što je Šešelj sposoban da vodi ovakvu kampanju i politiku, govori da su sumnjivi razlozi zdravstvene prirode. Ne mogu u to ulaziti, neka ta odluka bude na dušu onima koji su je doneli, rekao je Josipović.

Podsećajući na pravilo Haškog suda da je onome ko je pušten na privremenu slobodu zabranjeno političko delovanje, Josipović je istakao da je bilo kakav Šešeljev politički angažman dovoljan razlog za povratak u pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track