Zorana Mihajlović: Muškarcima idem na živce, a Vučića umem da naljutim!
Foto: Aleksandar Stojanovic

Žena u vladi nikad dovoljno

Zorana Mihajlović: Muškarcima idem na živce, a Vučića umem da naljutim!

Politika -
Zameram sebi što nemam vremena za sina koji ima 12,5 godina, sad je kod bake i ne volim što je daleko od mene. Ne peče mene savest, nego mi jednostavno nedostaje, objašnjava ministarka
1 / 2

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović smatra da u Vladi Srbije žena nije nikada dovoljno i da je žena retko ta koja donosi odluku i koja potpisuje ozbiljne stvari i poslednja kaže - to će biti lako.

"Verujem da to zavisi od političkih stranaka, ali i od još jedne stvari. Žene nikako da nauče da se ponašaju kao muškarci u smislu jedinstva. Muškarci su drugačiji... Uvek možete videti drugare iz osnovne škole koji zajedno idu subotom na fudbal, sede po kafanama", izjavila je Mihajlovićeva.

Govoreći kako se obaveze potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture prelamaju kroz njen privatni život, Mihajlovićeva u tekstu, koji je redakcija lista nazvala "neobičnim razgovorom", kaže da muškarce uglavnom nervira.

Mama i sin za Uskrs (Foto: Kurir)
Mama i sin za Uskrs (Foto: Kurir)

"Pretpostavljam da im idem na živce, a često to mogu i da vidim... Politika uzima privatnost na različite načine i sužava prostor da živim kao normalan svet. Svakog momenta ste na udaru javnosti, ali što bi rekli, niko nas nije terao! Velika odgovornost nosi manjak privatnosti i vremena za sebe i one koje voliš. Zameram sebi što nemam vremena za sina koji ima 12,5 godina, sad je kod bake i ne volim što je daleko od mene. Ne peče mene savest, nego mi jednostavno nedostaje", objašnjava ona.

Mihajlovićeva kaže da premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sme apsolutno sve da kaže.

"I mislim da svako ko želi da mu kaže, može da kaže. Drugo je pitanje da li neko misli da će ćutanjem sačuvati neke svoje pozicije, ali svako može da kaže! Naljutio se on nekoliko puta, ali ja mu isto kažem ljuta sam, zbog toga i toga, i završimo to razgovorom. Ja sam neko ko odmah razgovara, a i on je takav", objašnjava Mihajlovićeva.

Ona kaže da je premijer, za razliku od nje koja u tome zna da bude nedisciplinovana, odgovorniji."Nema poruke koju sam poslala da mi nije odgovorio niti poziv na koji mi se nije javio! Ali, naljutim i ja njega", zaključuje Mihajlovićeva.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track