PREDSEDNIŠTVO SNS: Vučić smiruje svoje ministre
Foto: Beta

Sprema se maratonska sednica

PREDSEDNIŠTVO SNS: Vučić smiruje svoje ministre

Politika -
Pored krupnih državnih pitanja, spoljnopolitičkih izazova i pritisaka iz Brisela, Vučić će staviti na dnevni red i trvenja između naprednjačkih ministara i visokih funkcionera partije

BEOGRAD - Sukobi unutar SNS biće najdominantnija tema iznenadne sednice Predsedništva te stranke koja je zakazana za danas, a lider Aleksandar Vučić spremio je žestoku kritiku najbližih saboraca. .Prema informacijama Večernjih novosti, pored krupnih državnih pitanja, spoljnopolitičkih izazova i pritisaka iz Brisela, Vučić će staviti na dnevni red i trvenja između naprednjačkih ministara i visokih funkcionera partije.Na tapetu će, kako smo saznali, biti Nebojša Stefanović i Nikola Selaković jer su još pre nekoliko meseci ušli u tinjajući sukob zbog štrajka advokata. Takođe, razgovaraće se i o razmiricama između Stefanovića i Bratislava Gašića, koji datira još od brutalnog prebijanja Andreja Vučića tokom parade homoseksualaca u Beogradu. Biće reči i o pojedinim neodmerenim istupima Zorane Mihajlović u javnosti...Konkretno, očekuje se da prvi čovek SNS žestoko iskritikuje pojedine članove predsedništva i da im "uruči" i poslednje upozorenje - ili će da rade za Srbiju i stranku ili više neće biti na funkcijama. Suočiće ih i sa opcijom smene sa ministarskih fotelja, ukoliko nastave sa razmiricama.Vučić će, tvrde naši izvori, poručiti najbližim partijskim saborcima da zaborave i na međusobne ratove oko udomljavanja svojih kadrova u državnom aparatu.Očekuje se da će od njih zatražiti da prekinu da rade jedni protiv drugih i da pod hitno prestanu da se laktaju za lični rejting unutar stranke.Na sednici predsedništva govoriće se i o nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta o napretku Srbije u evrointegracijama, jer je ona u mnogim segmentima kritički nastrojena prema našoj zemlji.

SPREMA SE MARATONOčekuje da će današnja sednica predsedništva SNS biti jedna od burnijih u poslednjim mesecima. Procenjuje se da bi zbog toga mogla da traje i više od tri sata kako bi se potpuno ugasila sva potencijalna žarišta unutar naprednjačkih redova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track