Vučić: Prvo dogovor, onda zakon o poreklu imovine
Foto: Beta

Za uspostavljanje jasnih mehanizama

Vučić: Prvo dogovor, onda zakon o poreklu imovine

Politika -
Podržavam donošenje zakona o poreklu imovine i u planu mi je da on bude usvojen ove godine. Ali, kako bismo ostvarili taj plan potrebni su razgovori i dogovor sa koalicionim partnerima, naveo je Vučić

BEOGRAD - Premijer Vučić je izjavio da je u planu da tokom ove godine bude usvojen zakon o poreklu imovine, ali da su prvo potrebni razgovori sa koalicionim partnerima.

"Podržavam donošenje zakona o poreklu imovine i u planu mi je da on bude usvojen ove godine. Ali, kako bismo ostvarili taj plan potrebni su razgovori i dogovor sa koalicionim partnerima", naveo je Vučić.

Potrpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe da SPS "podržava ideju da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine", uz napomenu "da nadležni organi treba da analiziraju kako da se to izvede da ne bi bilo potpuno kontradiktornih izjava".

Dačić je, kako navodi list, kategorički demantovao navode o tome da se protivi usvajanju zakona o poreklu imovine i da je to bio razlog svađe sa koalicionim partnerima, kako su nezvanično preneli pojedini beogradski mediji.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track