Najnovije vesti

ČISTKA: Uhapšeni Nikolićevi i Dačićevi direktori!
Foto: Beta/fonet

Trinaest osoba uhapšeno u borbi protiv privrednog kriminala

ČISTKA: Uhapšeni Nikolićevi i Dačićevi direktori!

Politika
Vladan Milošević, član SNS i direktor rudnika „Resavica“, snimljen kako prima mito. Igor Novaković, šef niških socijalista, prodavao službene mobilne telefone radnjama u Nišu

BEOGRAD - Član Glavnog odbora SNS i generalni direktor rudnika „Resavica“ Vladan Milošević (39) uhapšen je juče u Beogradu, dok su u Nišu lisice stavljene bivšem direktoru preduzeća „Jugoistok“ Igoru Novakoviću (45), šefu niških socijalista.

- Policija je u nastavku akcije na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila više osoba koje su pripadale različitim političkim opcijama - Srpskoj naprednoj stranci, Demokratskoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije. Premijer Aleksandar Vučić i ja, na početku mandata, obećali smo da će svi građani biti isti pred zakonom i da neće biti povlašćenih - izjavio je juče ministar Nebojša Stefanović.

Uzeo 1,7 miliona

Ne javljaju se
IVICA I TOMA ZAĆUTALI
Ivica Dačić, lider SPS i šef diplomatije, nije želeo da komentariše hapšenje svog saradnika. Njemu su poslati imejl i SMS, ali do zaključenja broja nije odgovorio. Takođe, na naše pitanje nije odgovorila ni Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Tomislava Nikolića.

 

Ojadio „Jugoistok“... Igor Novaković
Ojadio „Jugoistok“... Igor Novaković

Činjenice

KO JE IGOR NOVAKOVIĆ

- profesor je na Visokoj poslovnoj školi u Blacu i na Fakultetu za menadžment u Novom Sadu
- posle izbora 2012. bio je imenovan za pomoćnika gradonačelnika Niša
- krajem 2012. podneo je ostavku na tu funkciju i postavljen je za v. d. direktora „Jugoistok“
- iste godine postavljen je i za predsednika rukometnog kluba „Železničar“ iz Niša

 
 

Poklon... U koverti koju je uzeo Milošević bilo je 300.000 dinara
Poklon... U koverti koju je uzeo Milošević bilo je 300.000 dinara

Činjenice

KO JE VLADAN MILOŠEVIĆ

- Vlada ga je izabrala na konkursu u novembru 2014.
- mandat prvog čoveka rudnika „Resavica“ trebalo je da traje četiri godine
- prethodno je dve godine obavljao funkciju v. d. direktora tog preduzeća
- donedavno je obavljao i funkciju predsednika SO Despotovac

 


Ispumpavao pare

 

Bojan Pajtić
HAJKA NA DS
Bojan Pajtić potvrdio je za Kurir da je Milović i dalje član DS, a na pitanje šta ga je preporučilo za funkciju direktora Fonda, kaže:- Postavljanje ovog pitanja ukazuje na to da, prema vašem mišljenju, nije trebalo on da bude na toj poziciji. Svako je nevin dok se suprotno ne dokaže. Još kad se uzme u obzir to da nakon privođenja gotovo 80 članova DS nema nijedne presude, a u manje od pet slučajeva je u toku suđenje, sve je jasno - kazao je Pajtić. Na pitanje o privođenju Vrebalova Pajtić nije ništa odgovorio.

 

Mućke  U dve odvojene akcije privedeni i istaknuti kadrovi DS
I PAJTIĆEVE DEMOKRATE NA UDARU

.: Hapšenja nisu pošteđeni ni kadrovi Demokratske stranke. U akciji policije priveden je član Predsedništva te stranke Milivoje Vrebalov (49), inače bivši predsednik opštine Bečej. On je nakon saslušanja pušten. S njim je priveden i Igor Reba (51) iz firme „Gardi“, kao i još dve osobe zbog sumnje da su izvršili niz malverzacija prilikom adaptacije objekta koji nikad nije završen. Vrebalov nije raskinuo ugovor i naplatio bankarske garancije firmi „Gardi“, koja je trebalo da rekonstruiše dvorac „Heterlend“ u Bočaru za potrebe dece ometene u razvoju, čime je „Gardiju“ pribavljena korist od 12,8 miliona dinara, a opštini Novi Bečej naneta šteta, iako je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio sredstva.Bivši direktor tog fonda Momčilo Milović (60), takođe kadar DS, inače bivši konzul Srbije u Trstu, uhapšen je u drugoj akciji. On je osumnjičen da je tom fondu naneo štetu od 30 miliona dinara. I u ovu malverzaciju je umešan Igor Reba iz firme „Gardi“, kao i U. R. iz firme „Tajpej“, za kojim se traga. Njima je poveren posao izgradnje objekta Doma mladih u Šidu, ali su oni pare za izgradnju potrošili za isplatu svojih ranijih dugova i sopstvene potrebe.

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...