SVETOSAVSKA AKADEMIJA Nikolić: Da sledimo put Svetog Save!

Tradicionalna svečanost

SVETOSAVSKA AKADEMIJA Nikolić: Da sledimo put Svetog Save!

Društvo -
Proslavi u Narodnom pozorištu prisustvovale brojne ugledne zvanice

BEOGRAD - Tradicionalna svetosavska akademija održana je u utorak u Narodnom pozorištu, a ministar Srđan Verbić je okupljenima poručio da je budućnost jedne zemlje onakva kakvo joj je školstvo.Događaju je prisustvovao patrijarh srpski Irinej, predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, veliki broj zvanica iz državnog vrha, kao i predstavnici verskih zajednica.- Vreme je da naučimo još jednu važnu istorijsku lekciju, da ne možemo obrazovanje popraviti revolucionarnim promenama. Naš put ka Srbiji kao zemlji znanja nije revolucija, nama je potrebna evolucija obrazovnog sistema - rekao je ministar Verbić u svom obraćanju.

On je istakao važnost Svetog Save za srpsko školstvo i podsetio na prvog učitelja i vrednosti koje je on sledio. Ovom prilikom naglasio je i da je neophodno da vratimo ugled prosvetnim radnicima.- Svako ko je za svoj poziv izabrao da sledi Savin put, da bude učitelj, da vaspitava najdragocenije što imamo - našu decu, da tako oblikuje budućnost države i društva, odabrao je ne poziv, već način života - naglasio je predsednik Nikolić.

On je dodao da je u istoriji bilo i težih vremena od ovog, ali su ih učitelji uvek delili sa svojim narodom i decom.U okviru akademije izveden je i kulturno-umetnički program, pa su okupljeni mogli da uživaju u legendama o Svetom Savi koje su čitali glumci Narodnog pozorišta.Ovom prilikom mogli smo da vidimo i ovogodišnje dobitnike Svetosavske nagrade, nastavnike, direktore i učenike koji su svojom predanošću i svestranošću zaslužili ovu prestižnu nagradu.(J. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track