BAHATO: Poslanici u Monte Karlu spiskali čak pola miliona!

Evo za šta sve plaćamo narodne tribune

BAHATO: Poslanici u Monte Karlu spiskali čak pola miliona!

Politika -
Delegacija koja učestvuje u radu Skupštine Mediterana odsela u hotelu „Novotel“, gde samo noćenje košta od 230 pa čak do 2.000 evra

BEOGRAD - Nemaština koja je pritisla građane nije sprečila njihove predstavnike u parlamentu da se zapute put mondenskog letovališta Monte Karla, na deveto zasedanje Parlamentarne skupštine Mediterana. Kako Kurir saznaje, petočlana delegacija srpskog parlamenta, sačinjena od poslanika Jedinstvene Srbije, naprednjaka i demokrata, odsela je u luksuznom hotelu „Novotel“, gde samo za noćenje u najjeftinijoj sobi bez doručka treba izdvojiti najmanje 230 evra!Prema našim informacijama, na ovu parlamentarnu ekskurziju, koja će trajati od 2. do 4. februara, uputili su se Nevena Stojanović (JS), naprednjaci Ninoslav Girić, Saša Maksimović i Dušan Stupar, kao i demokrata Balša Božović.

Ko turista... Balša Božović, poslanik DS
Ko turista... Balša Božović, poslanik DS

Iako juče od Skupštine Srbije nismo uspeli da dobijemo podatke o tačnim troškovima srpske delegacije, uvidom u cenovnik lako se može doći do podatka da sobe u ovom hotelu dostižu i cenu od 2.000 evra. Osim pitanja koliko je novca potrošeno na ovaj parlamentarni turizam, sekretarijatu Skupštine uputili smo i pitanja da li su poslanici dobili džeparac u vidu dnevnica, ali smo ostali uskraćeni i za te odgovore.Prema računici do koje je došao Kurir na osnovu dostupnih podataka, ovo dvodnevno švrćkanje građane može da košta i do pola miliona dinara. Cena za dve noći u hotelu za najjeftinije sobe iznosi 460 evra, dok prosečna avionska karta iznosi oko 300 evra. Ako se tome dodaju i dnevnice, koje prema pravilniku za državne službenike za Francusku iznose 84 evra, dolazi se do računice da je na ovo putovanje potrošeno oko 4.600 evra ili oko pola miliona dinara.Inače, sudeći prema internet prezentaciji hotela, naši tribuni će moći i da se opuste jer su im u ovom luksuznom objektu između ostalog na raspolaganju bazen i spa-centar.

Niko od članova delegacije juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira, pa ni iz prve ruke nismo uspeli da saznamo koje će konkretne koristi imati Srbija od njihovog odlaska i učešća na ovom skupu, čije su glavne teme svetska ekonomska kriza i globalni terorizam. Doduše, demokrata Balša Božović juče se pohvalio na Tviteru da je svečano zasedanje Parlamentarne skupštine Mediterana počelo.Inače, PSM okuplja 25 zemalja članica. Tu su Albanija, Alžir, BiH, Hrvatska, Kipar, Egipat, Francuska, Grčka, Izrael, Italija, Jordan, Liban, Libija, Malta, Monako, Crna Gora, Maroko, Palestina, Portugal, Srbija, Slovenija, Sirija, Makedonija, Tunis i Turska.

Branko RadunSKUPŠTINSKI TURIZAMAnalitičar Branko Radun ističe da, bez obzira na to što su te posete delegacija predviđene poslovnikom, treba uzeti u obzir da su građanima smanjenje plate i penzije.- Srbija treba da ide na skupove zemalja od kojih može da ima neke koristi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track