SKUPŠTINA Pavićević: Pozovite Živkovića! Bečić: Za četiri radna dana videćemo ga sa zadovoljstvom!
Foto: Nebojša Mandić

Rasprava u parlamentu

SKUPŠTINA Pavićević: Pozovite Živkovića! Bečić: Za četiri radna dana videćemo ga sa zadovoljstvom!

Politika -
Lideru Nove stranke ranije je izrečena kazna udaljenja sa sednice, pa danas nije mogao da obrazlaže amandmane na predložene zakone

BEOGRAD - Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević predložio je danas potpredsedniku parlamenta Igoru Bečiću da pozove i drugog poslanika te stranke Zorana Živkovića da prisustvuje raspravi, iako mu je ranije izrečena kazna udaljenja sa sednice, kako bi mogao da obrazlaže amandmane na predložene zakone.

Pavićević je Bečiću, koji predsedava sednicom Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na tri zakona iz oblasti pomorstva, predložio da pozove Živkovića da uđe u salu i da "pomogne da se ubedi ministarka da prihvati odbijene amandmane NS"."Još samo četiri radna dana i sa zadovoljstvom ćemo videti gospodina Živkovića u velikoj sali skupštine", odgovorio je Bečić.

Pavićević je rekao da je Živković sprečen "po 16-ti put da uđe u salu Skupštine, uprkos tome što je za ta tri predloga zakona podneo 16 amandmana, što je sedam prihvaćeno i uprkos tome što je nameravao da obrazlaže i preostalih devet neprihvaćenih amandmana".

Pavićević je na početku rasprave ponovio da Živković "ne može da ostvaruje svoja prava i obaveze narodnog poslanika zato što je na jednoj sednici bio izložen samovolji predsedavajućeg Bečića"."Vi ste koristili neprimerene termine, vređali poslanike. Predlažem da pozovete Zorana Živkovića da uđe u salu i da nam pomogne da ubedimo ministarku da prihvati i ostalih devet amandmana", poučio je Pavićević Bečiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track