Srbija u kampanji

Srbija u kampanji

Politika -
Izbori 2012

Boris Tadić posetio Bačku Topolu

Vojvodina je jedinstvena regija

B. TOPOLA - Kandidat za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić prisustvovao je juče uskršnjem bogosluženju u Crkvi Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli i obišao je humanitarnu izložbu uskršnjih jaja.

Tadić je naglasio da je od suštinske važnosti da stanovnici Vojvodine čuvaju zajednički život i svaki pojedinačni identitet.

- Vojvodina je u evropskom smislu specifična regija, koja predstavlja bogatstvo, ne samo za Srbiju nego za čitav kontinent. I uvek kad odlazimo u Brisel i u evropske zemlje dičimo se Vojvodinom i njenim posebnostima - istakao je Tadić. Izložbu je obišao i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, koji je podsetio da je Vojvodina jedina regija u Evropi sa šest službenih jezika, protkana različitim nacionalnostima i veroispovestima. Na izložbi su, pored uskršnjih jaja, bile izložene rukotvorine, kao i Tadićev portret.(N. K.)


Velimir Ilić na predizbornom skupu u Kraljevu

Šumadinac da povede Srbiju

KRALJEVO - Predsednik Nove Srbije - članice koalicije Pokrenimo Srbiju - Velimir Ilić poručio je građanima sa predizbornog skupa u selu Mrsać kod Kraljeva da na izborima ne rasipaju glasove na male stranke.

- Za one kojima je danas dobro tu je Boris Tadić, za one koji žele promene tu je naša koalicija s Tomislavom Nikolićem na čelu, i red je da najzad Srbiju povede jedan Šumadinac - rekao je Ilić. On je ocenio da Kraljevu hitno treba 4.000 radnih mesta i podsetio da je, u vreme kad je bio ministar, u mostove i puteve u ovom gradu uloženo više od četiri milijarde dinara. Lider Nove Srbije juče je obišao još nekoliko kraljevačkih sela i rekao seljacima da NS neće dozvoliti da mleko u otkupu bude tri puta jeftinije nego u prodavnici.(N. K.)




Aleksandar Vučić na Voždovcu

Srbiji potreban ujedinitelj

BEOGRAD - Zamenik predsednika SNS i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbiji potreban čovek koji će ujediniti građane i boriti se za sve njih, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

- Srbiji je danas potreban čovek koji će ujediniti građane i boriti se za njih. Taj čovek mora da ostavi partijske interese po strani i razmišlja samo o Srbiji i svim ljudima koji u njoj žive, bez obzira na njihovu versku ili nacionalnu pripadnost - rekao je Vučić.(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track