Majka radi za Tačija, sin za Bogdanovića!

Na dve stolice

Majka radi za Tačija, sin za Bogdanovića!

Politika -
Majka pomoćnika ministra za KiM na čelu institucije koja je pod patronatom premijera Hašima Tačija

BEOGRAD - Skandal!Verica Ristić, nekadašnja direktorka srednje škole u Prištini, na čelu je institucije u Gračanici koja je pod vladom Hašima Tačija, iako je njen sin Branislav pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića, otkriva Kurir!

Ristićeva se, prema zvaničnom sajtu opštine Gračanica, koja je u sklopu takozvanih kosovskih institucija, i dalje vodi kao njihov službenik, iako njen sin Branislav tvrdi za Kurir da je prestala to da radi pre tri, četiri meseca.

On priznaje da je zbog toga što mu majka radi za Tačijevu vladu imao manje probleme u Ministarstvu za KiM.

- Istina je da je tamo radila, bila je angažovana na projektu unapređenja predškolskih i školskih ustanova, ali sad je to završena priča - kaže on.

Na pitanje da li je moralno da majka pomoćnika ministra za KiM radi za „kosovske institucije“, on kaže:- Svako ima pravo na sopstveni izbor. Ali, kao što sam rekao, to je sad završena priča. Imao sam zbog toga manje probleme, istina je - kaže on.

I Ristićeva nam je potvrdila da je radila za kosovske institucije, ali nije želela ništa više da komentariše, osim što je rekla da to više ne radi.

Inače, na zvaničnom sajtu opštine Gračanica, koju vodi kadar SLS Bojan Stojanović, navodi se da je Ristićeva direktorka Odeljenja za kulturu, obrazovanje, omladinu i sport.

Iako i ona i njen sin tvrde da već neko vreme ne radi za Tačija, zanimljivo je da se pre samo pet dana, tačnije 3. aprila ove godine, pojavila na jednom događaju i dala zvaničnu izjavu o opremanju Kulturnog centra u Novom Badovcu, i to u svojstvu direktorke Odeljenja za kulturu, koje je pri takozvanoj vladi Kosova.

Branislav Ristić, kako se navodi na zvaničnom sajtu Ministarstva za KiM, pomoćnik je ministra Bogdanovića od novembra 2009. godine.

Bogdanović: Ne mešam se u porodične odnose

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da ne zna gde radi majka njegovog pomoćnika Branislava Ristića.

- Mislio sam da je ona u penziji. Ne znam, zaista, zato ne mogu da komentarišem. A i nije u redu da se mešam u nečije porodične odnose - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track