(FOTO) IZA KULISA FORUMA: Vujović kulirao Tabakovićku, Vlahović pokazivao šlauf
Foto: Marina Lopi

Kako se elita provodila na Kopaoniku

(FOTO) IZA KULISA FORUMA: Vujović kulirao Tabakovićku, Vlahović pokazivao šlauf

Politika -
Dok je guvernerka govorila o stanju u NBS, Vujović dosadu ubijao slanjem SMS. Bivši ministar privrede kukao zbog viška kilograma
1 / 3

BEOGRAD - Slanje poruka dok panelisti pričaju, uzdisanje muške populacije za voditeljkom Brankom Nevistić, pokazivanje stomaka, ali i grickanje noktiju dešavalo se iza kulisa srpskog Davosa.Ovogodišnji forum najposećeniji je dosad - okupio je 600 učesnika. Među prvim učesnicima stigla je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, koja je na Kopaonik došla u opuštenoj varijanti - u farmericama i sportskoj bundici. A kasnije, dok su se panelisti ređali za govornicom, pojedini učesnici skupa pronašli su način kako da prekrate vreme, a poneki su čak i zaboravili na bonton.

Tako je ministar finansija Dušan Vujović slao SMS poruke dok je Tabakovićeva bila za govornicom. Aleksandru Vlahoviću, predsedniku Saveza ekonomista Srbije, očigledno prija odlazak iz Nemanjine 11, pa je Vujoviću pokazivao stomak koji je u međuvremenu dobio i uz osmeh se vajkao da se ugojio.

Jorgovanka priča, on kucka poruke... Vujović
Jorgovanka priča, on kucka poruke... Vujović

Sve oči uprte u voditeljku

Okupljanje na Kopaoniku nije propustila ni voditeljka Snežana Dakić, koja je iskoristila priliku da se srdačno pozdravi sa premijerom Aleksandrom Vučićem. A prema kuloarskim pričama, Branka Nevistić, supruga privrednika Branislava Grujića, ponela je titulu najlepše učesnice Biznis foruma. Ona je sa svojim suprugom učestvovala u najvažnijim panelima, a njeno prisustvo izazvalo je mnogo veće interesovanje nego neki panelisti. Grujić je, s druge strane, pažnju privukao modnim hitom - na bose noge obuo je „ag“ mokasine.Za razliku od ranijih godina, ove godine su izostali srpski tajkuni.

Vučić stiže na Forum
Vučić stiže na Forum

Premijer sa voditeljkom Snežanom Dakić i njenom ćerkom
Premijer sa voditeljkom Snežanom Dakić i njenom ćerkom

Nema Beka

Prema saznanjima Kurira, u razmeni mišljenja neće učestvovati biznismen Milan Beko, koji je prošlogodišnjom tvrdnjom da su Soraja i Stanija značajnije za srpsku javnost od mera ekonomske politike obeležio čitav skup, ali ni Miroslav Mišković zbog suđenja i Vojin Lazarević, koji je učešće otkazao zbog poslovnih obaveza.

Prošetao mokasine na snegu... Grujić sa suprugom Brankom
Prošetao mokasine na snegu... Grujić sa suprugom Brankom

Izlaganje šefice NBSTABAKOVIĆEVA: RELAKSIRAĆEMO MONETARNU POLITIKUTabakovićeva je najavila da će NBS posle potpisivanja sporazuma sa MMF relaksirati svoju monetarnu politiku.- To je nešto uobičajeno i mi ćemo na prvoj narednoj sednici razgovarati o toj meri - rekla je ona. Na pitanje Kurira da li će smanjiti referentnu kamatnu stopu, odgovorila je:- To se nikada ne govori, ali ima naznaka da monetarna politika može da se relaksira.Za razliku od direktora JP, guvernerka je bila smeštena u skromnijem hotelu „Anđela“, a ne u „Grandu“.

PrijateljskiJEREMIĆ ĆASKAO SA KIRBIJEMBivši šef diplomatije Vuk Jeremić, koji je jedan od učesnika Biznis foruma, pre početka panela o uticaju geopolitike na ekonomska kretanja ćaskao je s američkim ambasadorom Majklom Kirbijem.Kurir je bio svedok tog razgovora i kako smo mogli da čujemo, Jeremić je upoznao američkog ambasadora sa svojim sadašnjim aktivnostima, a razmenili su i mišljenje o aktuelnim svetskim dešavanjima.

Vuk JeremićVLADA NEKAODLUČI HOĆE LI ME KANDIDOVATI ZA GENSEKA UNBivši šef diplomatije Vuk Jeremić, na pitanje Kurira da li je jedan od kandidata za generalnog sekretara UN, rekao je da on nije taj koji može odgovori na to. Kurir ga je onda pitao da li bi prihvatio kandidaturu ako bi ga Vlada predložila.- Možda je, ipak, bolje da prvo to država odluči, jer ne bih želeo da moj odgovor utiče na njih. To treba da bude odluka Vlade, ona je ta koja odlučuje da li to želi ili ne - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track