Milićević: Vučić odlučuje o statusu SPS u Vladi posle rekonstrukcije
Foto: Fonet

Član Glavnog odbora SPS

Milićević: Vučić odlučuje o statusu SPS u Vladi posle rekonstrukcije

Politika -
Na njemu je da analizira rad svakog ministra i da donese ocenu o ostvarenim rezultatima. Mi verujemo premijeru Vučiću i preuzeli smo odgovornost za realizaciju ciljeva koje je predsednik Vlade proklamovao prilikom predstavljanja ekspozea, naveo je Milićević

BEOGRAD - Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da jedino premijer Aleksandar Vučić ima legitimitet da donese odluku o statusu SPS-a u Vladi Srbije nakon njene eventualne rekonstrukcije.

"Više puta smo jasno rekli da samo premijer ima legitimitet za donošenje odluke o učešću SPS-a u Vladi. Na njemu je da analizira rad svakog ministra i da donese ocenu o ostvarenim rezultatima. Mi verujemo premijeru Vučiću i preuzeli smo odgovornost za realizaciju ciljeva koje je predsednik Vlade proklamovao prilikom predstavljanja ekspozea", kazao je Milićević za agenciju Beta.

Kako je naveo, socijalisti su prihvatili poziv Srpske napredne stranke (SNS) za formiranje Vlade Srbije jer žele da podele sa naprednjacima vrednosti na kojima je ona zasnovana.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć da misli da premijer Aleksandar Vučić još nije odlučio da li će posle rekonstrukcije Vlade u aprilu ostati u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije.

"Veliko je pitanje hoće li biti koalicija kakva je bila do sad i hoće li personalno ostati neki ljudi ili će doći novi", rekao je Nikolić sinoć u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije. Predsednik je demantovao da postoji sukob između njega i lidera SPS-a i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, i naglasio da nema "suparnika" za funkciju predsednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track