Stefanović u Podgorici: Sa kolegom Konjevićem o graničnim prelazima i kriminalu
Foto: Marina Lopicic

Saradnja dveju policija

Stefanović u Podgorici: Sa kolegom Konjevićem o graničnim prelazima i kriminalu

Politika -
Ići ćemo postepeno, ali ćemo olakšavati život i stanovništvu i privredi, poručio je šef srpskog MUP

PODGORICA - Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije, Raško Konjević i Nebojša Stefanović razgovarali su danas u Podgorici o saradnji dve policije na suzbijanju kriminala, o graničnim prelazima i saradnji u vanrednim situacijama.

Konjević i Stefanović su novinarima u Podgorici rekli da je interes dve države što jača saradnja u tim oblastima. Ministri dve države su ukazali na važnost bolje granične kontrole i aktuelizovali pitanje otvaranja novih graničnih prelaza. Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Konjević je kazao da je dogovorena intezivnija komunikacija ekperata dve države o sporazumima o novim graničnim prelazima, dok je Stefanović naveo da će se o novim graničnim prelazima razgovarati "u skladu sa finansijskim mogućnostima".

"Ne želimo da obećamo sve, a da nismo u mogućnosti iz finansijskih razloga da sve realizujemo. Ići ćemo postepeno, ali ćemo olakšavati život i stanovništvu i privredi", poručio je Stefanović. Konjević i Stefanović su ukazali na važnost bezbednosti granica, njihove bolje kontrole sa stanovišta evropskih integracija i poglavlja koje dve države otvaraju u pregovorima sa EU.

Konjević je kazao da je srpskom kolegi predočio inicijativu o formiranju regionalnog centra za zaštitu od požara, čije bi sedište bilo u Crnoj Gori i saopštio da je za takvu inicijativu već dobijena podrška kolega iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (BiH). Stefanović je ukazao da region u narednom periodu "nažalost, može očekivati više požara, poplava" i drugih nepogoda i ocenio da nijedna država regiona nema dovoljno novca da se sa tim izazovima sama suočava i da "nabavi opremu za svaku od tih situacija". On je dodao da smatra važnom inicijativu o regionlalnoj saradnji posebno u suočavanju sa poplavama i požarima. Konjević i Stefanović su razgovarali i o saradnji u oblasti suzbijanja organizovanog kriminala i korupcije i jačoj saradnji u susret letnjoj turističkoj sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja