FRATINI KOD VUČIĆA: Mere Vlade Srbije već daju rezultate
Foto: Vlada Srbije

Sastanak u Vladi Srbije

FRATINI KOD VUČIĆA: Mere Vlade Srbije već daju rezultate

Politika -
Premijer je kazao da je Srbija posvećena pridruživanju EU i da je to najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodne organizacije, nekadašnjim potpredsednikom Evropske komisije i bivšim ministrom spoljnih poslova Italije Frankom Fratinijem o napretku Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom.

Vučić je kazao da je Srbija posvećena pridruživanju EU i da je to najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje, saopštila je Vlada Srbije.

Fratini je ocenio da su reformske mere Vlade Srbije neophodne za ozdravljenje srpske privrede i da već daju rezultate, navedeno je u saopštenju. On je dodao da je Srbija uspešno završila skrining svih 35 poglavlja i da je zaslužila da prva pregovaračka poglavlja otvori do kraja godine. On je kazao da su pregovaračka poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pitanja reforme pravosuđa i bezbednosti, veoma važna.

Fratini je na svom Tviter nalogu napisao da će u centru pažnje njegovih razgovora biti pregovori o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. "Dobar dan Beograde. U centru pažnje pregovori o pristupanju Srbije Evropskoj uniji", napisao je Fratini.

Fratini je bio potpredsednik Evropske komisije i šef italijanske diplomatije.

Mihajlovićeva i Fratini razgovarali o evropskim integracijama

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa savetnikom Vlade Srbije Frankom Fratinijem o nastavku procesa evropskih integracija.Vlada Srbije je saopštila da su dvoje zvaničnika konstatovali da je Srbija uspešno završila proces skrininga i da je spremna za drugu fazu pregovora.Fratini je istakao da je sve vidljiviji aktivan pristup Srbije u procesu evropskih integracija i rad Vlade na reformama.Mihajlovićeva i Fratini su ocenili da Srbija aktivno usredsređena na jačanje ekonomskih veza i unapređenje političkih odnosa u regionu.Joksimović i Fratini razgovarali o evropskim integracijamaMinistarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa savetnikom Vlade Srbije Frankom Fratinijem o nastavku procesa evropskih integracija.Vlada Srbije je saopštila da su dvoje zvaničnika konstatovali da je Srbija uspešno završila proces skrininga i da je spremna za drugu fazu pregovora.Fratini je istakao da je sve vidljiviji aktivan pristup Srbije u procesu evropskih integracija i rad Vlade na reformama.Joksimnovićeva i Fratini su ocenili da Srbija aktivno usredsređena na jačanje ekonomskih veza i unapređenje političkih odnosa u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja