JELENA MILIĆ IZ NVO: Skandalozan pritisak Nikolića na medije!
Foto: Zorana Jevtic

Analitičari i stručnjaci o planu predsednika Srbije da diskredituje Kurir

JELENA MILIĆ IZ NVO: Skandalozan pritisak Nikolića na medije!

Politika -
Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić kaže je pritisak državnih funkcionera na medije nedopustiv

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić planira da, kako smo danas obelodanili, dezavuiše Kurir, i to tako što će nam, između ostalog, podmetati netačne informacije koje bi Kurir objavio! Šef države bi na taj način oprao sebe od svih afera u kojima smo pisali o njemu, a namera mu je da za ostvarenje plana iskoristi i bezbedonosne strukture, koje će mu prikupljti informacije.

Nikolić se o ovom planu poverio svojim najbližim saradnicima, i tako stvorio sebi alibi za sve problematične poteze koje je prethodnih meseci povlačio kao šef države.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Nikolićevo ponašanje je pritisak na medije, a direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić kaže je pritisak državnih funkcionera na medije nedopustiv.

- Pritisak na medije je nedopustiv, a najfrapantniji je primer kada je predsednik Nikolić stao u odbranu generala Ljubiše Dikovića, na optužbu Fonda za humanitarno pravo. To je bio skandalozan pritisak na pravosuđe ali i na medije. Logičnije bi bilo da se nezavisni komentatori i NVO žale na kritike, nego predsednik koji ima različite mehanizme i načine da utiče na medije. Ono što je tu najluđe je što on provodi vreme brojeći pozitivne i negativne natpise, bolje bi bilo da razmisli kakva odluka o slanju vojske na paradu u Moskvi utiče na odnose sa EU, a ne da on priča o medijima i pritiscima - kaže Milić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja