LETEĆEMO DIREKTNO IZ SRBIJE U SAD: Parafiran sporazum o vazdušnom saobraćaju!
Foto: Tanjug

Posle 23 godine

LETEĆEMO DIREKTNO IZ SRBIJE U SAD: Parafiran sporazum o vazdušnom saobraćaju!

Politika -
Ambasador Kirbi ocenio je da ovaj sporazum otvorenog neba govori o tome da će više kompanija imati mogućnost da leti i ima direktne letove kao i da će više destinacija u Americi biti u opticaju

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador Majkl Kirbi parafirali su danas sporazum o vazdušnom saobraćaju koji omogućava da se posle 23 godine uspostavi direktna avio linija Srbija - Amerika.

Radimo na tome da što pre obezbedimo da se zaista direktno poleti iz Srbije u Ameriku, rekla je Mihajlović u zajedničkom obraćanju sa Kirbijem.

Prema njenim rečima, Srbija je spremna što se tiče tehničkih uslova, dok je drugi korak razgovor vazduhoplovnih vlasti i dogovor kad bi mogli da budu direktni letovi.

Mihajlović je podsetila da je američka federalna vazduhoplovna administracija svrstala Srbiju u kategoriju prvog reda što znači bezbednu zemlju za vazduhoplovstvo, koja može da aplicira za direktne letove.

Ovo je, takođe, znak dobrih odnosa dve zemlje, ocenila je Mihajlović, navodeći i da milion ljudi srpske nacionalnosti živi u Americi.

Ambasador Kirbi ocenio je da ovaj sporazum otvorenog neba govori o tome da će više kompanija imati mogućnost da leti i ima direktne letove kao i da će više destinacija u Americi biti u opticaju.

Da li će to biti Njujork, Los Anđelos, Čikago, sve opcije su otvorene, rekao je Kirbi navodeći da se radi o komercijalnim letovima, što znači da je potrebno da kompanije zarade.

Kirbi je naglasio da je prošao predug period do obnavljanja direktnih letova s obzirom na bliske veze dva naroda i podsetio na važnost aviosaobraćaja za ekonomiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track