Amerika zadovoljna Vučićem i Srbijom!

Predsednik srpske vlade završio posetu SAD

Amerika zadovoljna Vučićem i Srbijom!

Politika -
Vučić se juče u Vašingtonu sastao i sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nuland, kao i sa zamenikom državnog sekretara SAD Antonijem Blinkenom

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić nije juče imao sastanak sa Džozefom Bajdenom zbog smrti njegovog sina, ali je potpredsednik SAD upoznat sa njegovim telegramom saučešća. Bajden je preko svog šefa kabineta poslao poruku Vučiću.- Potpredsednik Bajden veoma ceni Vučića jer drži reč - rekao je, kako saznajemo, Bajdenov šef kabineta.Sa svima koji odlučujuVučić se juče u Vašingtonu sastao i sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nuland, kao i sa zamenikom državnog sekretara SAD Antonijem Blinkenom, koji je kazao da će SAD ohrabriti EU da što pre otvori pregovaračka poglavlja sa Srbijom.Vlada Srbije je saopštila da je Blinken „izrazio zadovoljstvo ličnim zalaganjem i ulogom premijera Vučića u regionu, kao i radom srpske Vlade“.

Brojni susreti... Vučić je u SAD imao gust raspored
Brojni susreti... Vučić je u SAD imao gust raspored

Vučić je na Univerzitetu „Džons Hopkins“ rekao da Srbija ima tri glavna cilja: stabilnost - unutrašnju i regionalnu, stvaranje jake ekonomije i otvoreno demokratsko društvo.- Ono što smo rekli i obećali, to smo i ispunili. Neću da govorim nešto što neću ispuniti, nisam rekao da ćemo priznati nezavisnost Kosova, ali sam obećao da ćemo rešiti „slučaj Bitići“ i videćete da li ispunjavamo obećanja. Mislim da je zato Srbija pouzdan partner danas - rekao je Vučić i dodao:- Govorimo ono što mislimo i činimo ono što i govorimo.- U Vašingtonu smo razgovarali sa svima koji odlučuju o Srbiji i jugoistočnoj Evropi - izjavio je Vučić za B92.On je rekao da je samo neozbiljni mogu da kažu da sastanci u Vašingtonu nisu toliko važni i da to nije nivo za premijera.- Došao sam na poziv Bajdena. Nažalost, umro mu je sin, u subotu je sahrana, tako da će on tek od ponedeljka biti u Vašingtonu - rekao je Vučić.Zvanično u Beloj kućiVučić je naveo da su razgovarali sa svima ostalima.- Sa Suzan Rajs, koja je treći čovek Amerike i prva žena sveta, zajedno sa Angelom Merkel. Da ne govorimo o Blinkenu, koji je trenutno državni sekretar, pošto je Džon Keri u bolnici - naveo je Vučić i dodao da mnoge stvari jasno govore o drugačijem odnosu prema Srbiji, „do toga da vas zvanično prime u Beloj kući, što nikada u principu sa Srbijom nisu radili“.(D. L. - S. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track