GAŠIĆ: Falsifikovali su mi vizit kartu, nisam keramičar, nego baštovan!
Foto: Marina Lopicic

Ministar objasnio šta je radio

GAŠIĆ: Falsifikovali su mi vizit kartu, nisam keramičar, nego baštovan!

Politika -
Priče su počele kada se na internetu pojavila njegova lažna pristupnica SRS-u, čiji član, kako tvrdi, nikada nije bio, a u kojoj je pisalo da ima SSS, zanimanje - keramičar

Kritičari aktuelne vlasti u Srbiji već dugo pričaju da u Vladi na mestu ministra odbrane sedi keramičar, ali istina je potpuno drugačija, na šta je ukazao sam ministar Bratislav Gašić.

Kada su ga za pitali da li ga dotiču prozivke da je keramičar, Gašić je naveo da je to časno zanimanje, a zatim objasnio da su te priče počele kada se na internetu pojavila njegova lažna pristupnica SRS-u, čiji član, kako tvrdi, nikada nije bio, a u kojoj je pisalo da ima SSS, zanimanje - keramičar.

On je naveo i da zna ko ju je falsifikovao, a navodno je reč o Gašićevom partijskom kolegi iz SNS-a.

"Posle toga su neki opozicioni lideri, veliki naučnici, pričali u Skupštini o tome i vezivali se za period od mojih 15 radnih dana u državnoj firmi - u "Trajalu". Ali nisam bio keramičar, nego baštovan. Imao sam zvanje građevinskog tehničara. Moj otac je bio jedan od direktora "Trajala" i ovako mi je rekao: 'Hoćeš da se ženiš, ja neću da plaćam tri studenta - brata, tvoju suprugu i tebe. Izvoli u fabriku i radi...' U međuvremenu sam završio Ekonomski fakultet u Nišu", naveo je Gašić u intervjuu za "Nedeljnik".

Bratislav Gašić, Foto: Marina Lopičić
Bratislav Gašić, Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track