Ministarstvo odbrane: Ministar Gašić sprečio korupciju

Sad se peru

Ministarstvo odbrane: Ministar Gašić sprečio korupciju

Politika -
VBA je u saradnji s nadležnim tužilaštvima i srodnim službama od početka 2014. godine podnela pet krivičnih prijava i jednu dopunu krivične prijave, kojima je obuhvaćeno ukupno 24 lica

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane poslalo je, posle dva dana, odgovore na pitanja Kurira šta je sve ministar Bratislav Gašić uradio povodom sprečavanja korupcije.

- VBA je u saradnji s nadležnim tužilaštvima i srodnim službama od početka 2014. godine podnela pet krivičnih prijava i jednu dopunu krivične prijave, kojima je obuhvaćeno ukupno 24 lica.

Presečena su četiri slučaja korupcije, i to u oblastima prodaje viška naoružanja, nabavke naoružanja, zdravstva i rešavanja statusnih pitanja. Podnete su četiri krivične prijave i jedna dopuna krivične prijave protiv ukupno 18 lica.

Ministar odbrane doneo je odluku o obustavljanju nabavke medicinskog materijala, čime je sprečen pokušaj pojedinih lica da, bez primene Zakona o javnim nabavkama, po hitnom postupku izvrše navedenu nabavku u vrednosti od 114,5 miliona dinara - navodi se, između ostalog, u odgovoru.

Takođe, kako je navedeno, na osnovu rešenja ministra odbrane iz decembra 2014. formirana je Radna grupa za ustanovljavanje zakonitosti raspolaganja nepokretnostima.(R. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track