Najnovije vesti

Vučić: Pitanje Šarengradske ade da se reši dijalogom
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Tačka graničnog sporenja Srbije i Hrvatske

Vučić: Pitanje Šarengradske ade da se reši dijalogom

Politika
Nadam se da ćemo biti u stanju da sa Zagrebom to rešimo u dobroj veri na način dobrih komšija i suseda. Mislim da će za to postojati dobr volja i u Zagrebu i u Beogradu. Ako ne da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu, rekao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će dijalogom i ozbiljnim razgovorom biti rešeno pitanje Šarengradske ade, jedne je od tačaka graničnog sporenja Srbije i Hrvatske.

 

"Nadam se da ćemo biti u stanju da sa Zagrebom to rešimo u dobroj veri na način dobrih komšija i suseda. Mislim da će za to postojati dobr volja i u Zagrebu i u Beogradu. Ako ne da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu", rekao je Vučić novinarima u Krupnju.

 

On je rekao da neke zemlje ne mogu koristiti različite principe za rešavanje graničnih sporova sa različitim zemljama."Ne mogu neke zemlje da u svojim političko pravnim sukobima oko granica koje imaju sa najmanje pet zemalja da imaju pet različitih principa. Dajte koristite bar jedan, pa da znamo šta mislite. A ne možete kada to imate sa Slovenijom ili kada to imate sa BIH da koristite dva principa, sa Crnom Gorom treći a sa Srbijom četvrti", rekao je Vučić.Šarengradska Ada, ostrvo u Dunavu između Srbije i Hrvatske, jedna je od tačaka graničnog sporenja između dve države.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...