Dačić: Vanredni parlamentarni izbori apsolutno nisu u planu!
Foto: Dado Đilas

Sednica Skupštine Srbije

Dačić: Vanredni parlamentarni izbori apsolutno nisu u planu!

Politika -
Nisam siguran da bi trebalo da se radujete čak i da se donese odluka za vanredne izbore, što apsolutno nije u planu, rekao je Dačić

BEOGRAD - Vanredni parlamentarni izbori apsolutno nisu u planu, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Dačić je to rekao odgovarajući poslaniku Nove stranke Zoranu Živkoviću na sednici Skupštine Srbije na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima vlade.

"Nisam siguran da bi trebalo da se radujete čak i da se donese odluka za vanredne izbore, što apsolutno nije u planu", rekao je Dačić.

On je, odgovarajući na Živkovićevo pitanje da li premijer daje lažna obećanja zbog neznanja ili neobaveštenosti, naveo da "aktuelna vlada nije imala, niti ima nameru da daje bilo kakva lažna obećanja".

"Sećam se kad ste vi dali obećanje da će Srbija ući u EU 2007. godine, a sad je 2015. Prema tome, možemo govoriti o raznim vrstama obećanja, ali na kraju dana o tome odlučuju građani", rekao je Dačić.

I potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da je za godinu dana ispunjeno sve što je premijer u svom ekspozeu obećao.

"Čak neke stvari i mnogo brže. Kada bismo počeli da govorimo o resorima, videli bismo da se deset puta vise gradi, da se donose zakoni, koji nisu godinama donošeni", rekla je ona.

Ona je dodala da je od januara usvojeno 94 zakona, a prošle godine 194 i da se oni primenjuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track