Albanska mafija sprema nemire!

Albanska mafija sprema nemire!

Politika -
Kriminalne grupe povezane s vlastima u Prištini planiraju napade na Srbe kako bi onemogućile EU da skloni s vlasti Hašima Tačija

ZVEČAN - Spremaju haos!Albanska mafija, povezana s kosovskim političkim vrhom, sprema masovne nerede na Kosovu i napade na srpsko stanovništvo kako bi sprečila promenu vlasti u Prištini, saznaje Kurir.Kako tvrdi izvor Kurira iz srpskih policijskih struktura, albanske kriminalne grupe, zajedno s političkim vrhom s Hašimom Tačijem na čelu, pokušavaju da se održe na vlasti izazivanjem nove krize.- EU je rešena u nameri da počisti aktuelnu kosovsku vlast jer cela Evropa ima velike probleme sa albanskom mafijom. Tači računa da ako proizvede nove nemire, EU neće moći da ga „skloni” da ne bi dodatno povećala nestabilnost - kaže izvor Kurira.Mogućnost izazivanja nemira potvrdio je za Kurir i Oliver Ivanović, koji ima informacije da su se pojavile naoružane grupe civila koje predstavljaju pretnju za bezbednost.- Njih instruišu albanske kriminalne grupe. To ukazuje na potencijalnu opasnost i dovoljan je signal za Euleks i Kfor da pojačaju svoje prisustvo kako bi odvratili ekstremiste, koji su spremni da ovu političku napetost iskoriste za svoje ciljeve. Ulazimo u period kad će Albanci imati problem s međunarodnom zajednicom, koja je vremenom shvatila koliko je veliki problem organizovanog kriminala i korupcije u prištinskoj vladi - navodi Ivanović.Kako kažu u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, upravo albanske kriminalne grupe drže tržište narkotika u Evropi. U zajedničkoj akciji srpske policije s kolegama iz inostranstva samo tokom prošle godine zaplenjeno je oko 365 kilograma kokaina, 24 kilograma marihuane i skoro osam kilograma heroina, a jedan od glavnih pravaca trgovine narkoticima ide upravo preko Kosova.

Na albanske kriminalce upozorili UN i ŠvajcarciŠvajcarska savezna policija pre nekoliko godina upozorila je da albanske kriminalne grupe predstavljaju ozbiljnu pretnju po bezbednost EU i navela da njihovi narko-karteli drže evropsko tržište heroina. Osim toga, oni trguju ljudima, krijumčare migrante, organizuju prostituciju i peru novac. Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala takođe je upozorila na opasnost od albanske mafije, a naročito na problem trgovine narkoticima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track