VANJA VUKIĆ ZA PORTAL KURIR: Iza snimka stoji DS
Foto: Fonet

Afera tajni snimci

VANJA VUKIĆ ZA PORTAL KURIR: Iza snimka stoji DS

Politika -
Ona je imala svoje policajce, inspektore, istrage i to kako bi ucenjjivala svoje političke protivnike, koaliciine partnere pa čak i partijske drugove, tvrdi bivši državni sekretar MUP-a

BEOGRAD - Povodom objavljivanja tajnih snimaka do kojih su došli novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije o susretima Rodoljuba Radulovića sa nekadašnjim čelnim ljudima srpske policije, ragaovao je bivši državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić. On u izjavi za portal Kurir tvrdi da iza njih stoji DS.

"Ne želim da komentarišem snimak jer se iz njega sve jasno vidi. Sve je ovo urađeno u interesu jedne političke organizacije a to je Demokratska stranka. Ona je imala svoje policajce, inspektore, istrage i to kako bi ucenjjivala svoje političke protivnike, koaliciine partnere pa čak i partijske drugove. Onog trenutka kada je DS izgubila te poluge moći ona se i sama urušila. Pritisci su najveći bili 2012. godine prilikom formiranja tadašnje vlade da bi je formirali sa DS ali Ivica Dačić tim pritiscima nije podlegao.To su bili samo pojedinci a ne i sistem. Danas su stvari drugačije i ti pojedinci ne mogu da sprovode svoje privatne istrage. Sve je ovo bilo usmereno na Ivicu Dačića i SPS kako bi se kriminalizovalo njegovo okruženje. Ovo je prvi put od 2000. godine da najjača politika stranka ima svog ministra policije, što joj omogućava da se sistem reši tih pojedinaca i oni maju svu podršku SPS", kaže Vukić.

Snimci na kojima se vide bivši ministar policije Ivica Dačić, njegov šef kabineta Branko Lazarević, državni sekretar Vanja Vukić kao i Ivica Tončev u društvu Radulovića nastali su tokom 2008. i 2009. godine

Tončev nije odgovarao na pozive, Inače, on je u to vreme bio Dačićev savetnik za evropske integracije, a tek kasnije za nacionalnu bezbednost i nikada nije radio u policiji. On je ranije je izjavio da je otišao u Hajat kako bi se sreo sa italijanskim investitorom koji je bio zainteresovan za gradnju vetroparka i da je tu bio prisutan i Miša banana.

Rodoljub Radulović, poznatiji u javnosti kao Miša Banana ili Miša Amerika, trenutno je u bekstvu. Označen je kao blizak saradnik Darka Šarića, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina. U istom postupku Radulović je osuđen na 12 godina i šest meseci zatvora.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track