VUČIĆ U BUNDESTAGU: Srbija ispunila uslove, a sa azilantima smo bolji nego vaši evropski partneri
Foto: Vlada Srbije

Govor nemačkim poslanicima

VUČIĆ U BUNDESTAGU: Srbija ispunila uslove, a sa azilantima smo bolji nego vaši evropski partneri

Politika -
Unapredili smo odnose u regionu, uspeli smo da spustimo fiskalni deficit, imaćemo pozitivan rast, a, kad je azilantska kriza u pitanju, prema tome smo se odnosili bolje nego neki vaši evropski partneri, istakao je Vučić
1 / 2 Foto: Vlada Srbije

BERLIN - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u obraćanju Odboru Bundestaga za EU da je Srbija ispunila sve uslove za dalji napredak u evropskim integracija i da očekuje otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU do kraja godine. „

"Unapredili smo odnose u regionu, uspeli smo da spustimo fiskalni deficit, imaćemo pozitivan rast, a, kad je azilantska kriza u pitanju, prema tome smo se odnosili bolje nego neki vaši evropski partneri", istakao je Vučić u govoru nemačkim poslanicima.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer je u uvodnom izlaganju obavestio prisutne poslanike o evropskim integracijama Srbije, ekonomskim reformama i načinu na koji se Srbija nosi sa azilantskom krizom. Predsedavajući Odbora Ginter Krihbaum je rekao da to telo nemačkog palamenta poštuje lična zalaganja srpskog premijera u procesu evrointegracija.

On je istakao da je otvaranje poglavlja veoma važno, da će to doneti stabilnost, ne samo Srbiji već i celom regionu. Poslanici su nakon obraćanja imali priliku da postavljaju pitanja premijeru Vučiću, kao što su: da li Nemačka i Evropa poklanjaju dovoljno pažnje Balkanu, da li bi problemi sa Kosovom uskoro mogli biti rešeni, kada će doći do primene Briselskog sporazuma na terenu, te da li su dosadašnje reforme dovoljne za ekonomski oporavak zemlje.

Poslanike je zanimalo i da li zemlje Balkana mogu zajednički da rade u cilju poboljšanja ekonomske situacije celog regiona. Obraćanju su prisustvovali i predstavnici Spoljnopolitičkog odbora i Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga. Premijer Vučić nastavlja posetu Berlinu predavanjem u sedištu Konrad Adenauer fondacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track