Gojković: Otvaranje prvih poglavlja očekujemo u ovoj godini
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Skupština Srbije

Gojković: Otvaranje prvih poglavlja očekujemo u ovoj godini

Politika -
Predasednica parlamenta razgovarala je s predsednikom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Češke Karelom Švarcenbergom i članovima tog tela, koji borave u poseti Srbiji, o evrointegracijama Srbije, ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i jačanju međuparlamentarnih veza

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila se danas Češkoj na podršci Srbiji na putu evrointegracija i navela da Srbija očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavla u ovoj godini.

Gojković je u Skupštini Srbije razgovarala sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Parlamenta Češke Karelom Švarcenbergom i članovima tog tela, koji borave u poseti Srbiji, o evrointegracijama Srbije, ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i jačanju međuparlamentarnih veza. Švarcenberg je rekao da je pažljivo pratio napredak Srbije i dodao da se zalaže za brže prihvatanje zemalja zapadnog Balkana u EU, kao i da je to i u interesu Unije.

Predsednica republičkog parlamenta je sagovornike upoznala sa ekonomskim reformama i merama štednje koje Srbija sprovodi, a koje su već dovele do konsolidacije javnih finansija. Gojković i Švarcenberg su se saglasili da su odnosi Srbije i Češke dobri i prijateljski i založili za veće investicije iz Češke u Srbiju.

U delegaciji Odbora za spoljne poslove parlamenta Češke su i poslanici Jaroslav Foldina, Leo Luzar, Pavel Plzak i Jirži Mihola, piše u saopštenju kabineta Gojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track