LDP traži podršku građana za reforme

LDP traži podršku građana za reforme

Politika -
Jovanović u Osečini izjavio da ne može sam da reformiše ekonomiju, obrazovanje, i zdravstvo i da je poslove moguće uraditi samo zajedničkim radom, "kao organizovan i odgovoran narod"

BEOGRAD - Kandidat za predsednika Srbije i lider koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović zatražio je od građana podršku i dogovor oko zajedničkog rada na reformama i poslovima koji moraju da budu urađeni u Srbiji.

Kako prenosi LDP, Jovanović je u Osečini izjavio da ne može sam da reformiše ekonomiju, obrazovanje, i zdravstvo i da je poslove moguće uraditi samo zajedničkim radom, "kao organizovan i odgovoran narod".

"Zato nas sada podržite, učinite vrednom našu politiku. Želim da napravimo dogovor koji će biti stena na kojoj će se napraviti moderna, uspešna i efikasna Srbija, pa da svakog taj dogovor obavezuje posle 6. maja. Tada taj posao počinje", kazao je Jovanović i poručio da ulazak "Preokreta" u vladu znači drugačiju Srbiju posle 6. maja.

Jovanović je dodao da je obaveza političara da od Srbije naprave zemlju u kojoj će uspeh ljudi zavisiti jedino od njihove sposobnosti.

"Naša deca moraju biti prva generacija koja se rodila u miru i koja živi u miru. Kad neko sa strane čuje kako mi pričamo jedni o drugima, neće želeti ovde ništa da uloži. Moramo početi malo više da se međusobno uvažavamo. Moramo da napravimo državu, u kojoj ćemo da se razlikujemo. Ali da je cilj uvek zajednički - to je mirna, spokojna, ali istovremeno i hrabra zemlja ", istakao je Jovanović.

On je napomenuo da je neophodno stvoriti prostor za drugačiji način života u ovoj državi, kao i da je kranje vreme da želje građana Srbije postanu njihovi životni planovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track