Prvih 500 stanova na Voždovcu biće useljeno 3. maja

Prvih 500 stanova na Voždovcu biće useljeno 3. maja

Beograd -
Prve zgrade u naselju na Novom Beogradu biće završene do jula 2013. godine, a na površini od 3,4 hektara biće izgrađeno šest objekata sa 707 stanova

BEOGRAD - Prvih 500 stanova u naselju "Stepa Stepanović" na Voždovcu biće useljeno 3. maja, najavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je sa gradonačelnikom Beograda obišao početak radova na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa u Ulici Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu.Dulić je istakao da je više od 2.000 prodatih stanova u naselju "Stepa Stepanović" dokaz da se država vratila u stanogradnju na velika vrata i da je vratila poverenje građana.Ministar je naveo da će izgradnja kompleksa u Ulici Dr Ivana Ribara, takođe, dokazati da je država spremna da ozbiljnim radom i angažovanjem domaće operative dođe do stanova vrhunskog kvaliteta čije su cene niže od tržišnih.

U novobeogradskom bloku 72 u ulici Dr Ivana Ribara danas je počela izgradnja 707 stanova koju finansira država, gde će cena kvadrata sa porezom na dodatu vrednost (PDV) biti 1.290 evra.

U bloku 72 gradi se šest zgrada sa 37.000 kvadrata stambenog prostora, a vrednost radova je 37 miliona evra. U sklopu bloka biće obdanište i poslovni prostor."Prva zgrada, gde će biti stanovi od 30 do 85 kvadrata, bi trebalo da bude završena u julu 2013. godine, a ostale će se sukcesivno graditi", kazao je direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić.Cena kvadrata na toj lokaciji biće 1.290 evra sa PDV, a stanovi će moći da se kupe gotovinski, putem svih vrsta kredita, uključujući i subvncionisane stambene kredite. Na izgradnji tog naselja biće angažovano više od 20 građevinskih firmi i uposleno gotovo 5.000 građevinskih radnika, a procenjena vrednost investicije je oko 37 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track